Medicina Estètica

La medicina estètica comprèn una gran quantitat de procediments mèdics, quirúrgics i cosmètics destinats a la promoció, manteniment i restauració de l'estètica, la bellesa i el benestar físic i psíquic.

Aspectes generals

Avui dia són moltes les tècniques que existeixen per corregir o remodelar qualsevol part del nostre cos i, per això, cada cop és més gran el nombre de pacients que hi recorren. En aquest apartat trobarà informació general important sobre la medicina estètica, que l'ajudarà a comprendre millor aquesta especialitat i els seus procediments més habituals.

Què és la cirurgia plàstica?
Definició de cirurgia plàstica, cirurgia estètica i cirurgia reparadora, les seves principals característiques i consells per escollir un bon professional.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Fotodepilació
En aquesta pàgina trobarà informació sobre la fotodepilació, en què consisteix, quan dura el tractament i quins són els inconvenients principals.
Font: Beauty & Health European Quality Mark
Dermoabrasió
La dermoabrasió ajuda a regularitzar les capes més superficials de la pell mitjançant un mètode quirúrgic controlat que fa que la pell tingui una aparença més suau. La dermoabrasió és el mètode més utilitzat per millorar l'aspecte de les cicatrius facials causades per accidents o cirurgia prèvia, o també per corregir les cicatrius profundes que queden com a conseqüència de l'acne.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Mesoteràpia
La mesoteràpia és una tècnica d'injecció intradèrmica indolora que s'utilitza principalment per al tractament de la cel·lulitis i de l'obesitat localitzada.
Font: Sociedad Española de Medicina Estética

Estètica facial

La remodelació dels elements que conformen la cara és una de les opcions més demanades pels pacients. Existeixen diferents procediments per a poder remodelar el nas, els ulls, les celles, els pòmuls, les orelles, els llavis, i proporcionar-nos una imatge personal que ens faci sentir millor.

Rinoplàstia
La rinoplàstia és el procediment quirúrgic mitjançant el qual es modifica la forma del nas. La rinoplàstia pot reduir o incrementar la mida del nas, canviar-ne la forma de la punta o del pont, aguditzar l'obertura dels orificis nasals o canviar l'angle entre el nas i el llavi superior.
Font: American Society of Plastic Surgery
Lifting facial
El lifting facial és el procediment quirúrgic que consisteix en aixecar els teixits de la cara i col·locar-los a la seva posició original, és a dir, en el lloc en el qual es trobaven abans que es produís l'envelliment.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Les orelles: otoplàstia
Aquesta cirurgia es basa en la correcció de l'estructura de les orelles i es realitza per posar-les al seu lloc, més juntes al cap, quan són prominents. En alguns casos, com néixer sense una orella o perdre'n una en un accident, la cirurgia de les orelles fa possible reconstruir-ne una nova.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Implants facials
Els implants facials s'utilitzen per millorar l'entorn facial de la mandíbula, el mentó i els pòmuls. En aquest web es descriuen alguns dels implants facials disponibles, així com les tècniques per al seu ús.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética

Esètica toràcica

De totes les estructures que formen la regió toràcica, les mames són les que més freqüentment són remodelades. El pas dels anys, els parts i, en alguns casos, la cirurgia o extirpació, afecten la morfologia de les glàndules mamàries. En altres casos, la mida original d'aquestes, ja sigui per defecte o per excés, provoca malestar físic o psíquic a les dones.

Augment de mames
L'augment mamari, tècnicament conegut com mamoplàstia d'augment, és un procediment quirúrgic per millorar la mida i la forma del pit de la dona. En aquesta plana ens indiquen quan es pot ser candidata a un augment de mames, com es planifica la cirurgia i l'anestèsia, els resultats i els riscos i les garanties d'aquesta cirurgia.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Reducció de mames
La reducció de mames, o mamoplàstia de reducció, és un procediment quirúrgic per disminuir la mida de les mames mitjançant l'extirpació de greix, teixit mamari i pell, fent-les més petites, lleugeres i fermes.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Elevació de mames
La mastopèxia és un procediment quirúrgic per elevar i millorar la forma de les mames caigudes. En aquesta pàgina ens indiquen qui és candidat a una mastopèxia, com es prepara la intervenció, com es du a terme la cirurgia i quins en són els riscos i els resultats.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética
Reconstrucció mamària
La reconstrucció de la mama després d'una extirpació per càncer de mama o alguna altra malaltia és un dels procediments quirúrgics més gratificants per a la pacient. En aquesta pàgina ens expliquen qui i quan pot fer-se una reconstrucció mamària, les diferents tècniques i els seus resultats.
Font: Sociedad Española de Cirugía Plástica, Reparadora y Estética

Estètica abdominal

La regió abdominal sol patir, amb més freqüència que altres zones corporals, l'acumulació de greix i distensió. Per aquest motiu, els procediments destinats a l'eliminació d'aquest greix o a la millora de la flacciditat són els procediments més sol·licitats.

Liposucció
La liposucció, també coneguda com a lipoescultura, és una tècnica quirúrgica emprada per eliminar dipòsits de greix de determinades zones del cos. En aquesta web ens informen sobre la liposucció, els seus riscos i els seus resultats.
Font: Tuotromedico.com
Com s'aplica
En aquest vídeo es mostra la liposucció del greix superficial abdominal.
Font: AE Surgery

Estètica en altres regions corporals

Qualsevol regió corporal és susceptible de ser remodelada mitjançant procediments mèdics o quirúrgics. Existeixen moltes tècniques que ens poden ajudar a millorar la nostra imatge i, en conseqüència, ens poden proporcionar un grau de satisfacció personal més alt. En aquest apartat, trobarà informació sobre les principals tècniques utilitzades actualment.

Remodelació corporal
La remodelació corporal abasta un grup de tècniques quirúrgiques que tenen com a finalitat millorar aquelles zones del nostre cos amb les que no ens sentim a gust, proporcionant-nos una nova imatge corporal que ens produirà un major benestar físic i psíquic. En aquest web, ens expliquen breument les principals tècniques quirúrgiques de remodelació corporal.
Font: Asociación Española de Cirugía Estética Plástica
Bótox
Què és la toxina botulínica, quines són les seves interaccions, contraindicacions i efectes secundaris, quan està indicat el seu ús i quins resultats poden esperar-se d'aquest tractament.
Font: MedLine Plus
Lipoescultura
En què consisteix la remodelació dels glutis, qui se'n pot operar, preparatius per a la cirurgia, riscos, complicacions i atencions postoperatòries.
Font: Cirugía Plástica Hoy
La injecció de bótox
Vídeo que mostra la inyecció de bótox per eliminar les arrugues del front d'una pacient.
Font: Clínica Menorca

[ Tornar a l'index de la Guia de Salut ]