Qui som

Som una entitat asseguradora especialitzada assistència sanitària

Els valors de la Mútua

Què és una mutualitat?

La història d’MGC Mútua

 • 1984

  Junta fundacional

  L’antecedent de la Mútua va ser el sorgiment, l’any 1973, en el si de la societat civil catalana, del projecte Hospital General de Catalunya.

  Aquest va ser l’origen de la Mútua General de Catalunya, ara MGC Mútua.

  L’any 1984 va tenir lloc la Junta Fundacional de la Mútua de Previsió Social Hospital General de Catalunya, creada amb la finalitat d’assegurar les despeses derivades de futures prestacions assistencials, rebudes en aquest Hospital. Neixia, doncs, com una entitat independent, tot i que vinculada a l’Hospital General de Catalunya.

   

 • 1995

  Quadre de serveis assistencials

  L’any 1995, davant de l’anunci per part de l’Hospital de concertar, a partir de l’1 de gener de 1996, amb les diferents asseguradores que operen en el ram de salut, trencant unilateralment els acords que tenia amb la Mútua, aquesta decideix obrir el quadre de serveis assistencials a qualsevol altre proveïdor sanitari que compleixi els estàndards de qualitat requerits.

  Aquest primer Quadre Assistencial, de febrer de 1996, cobria, bàsicament la província de Barcelona i comptava amb un total de 1.131 referències. Avui el Quadre Mèdic de la Mútua supera les 12.000 referències, només a Catalunya i Balears, i abasta tota la geografia espanyola amb més de 45.000 referències en total.

 • 1996

  Fundació MGC

  Aquest mateix any, el 1996, la Mútua canvia la seva denominació per la de Mútua General de Catalunya, inaugura una nova seu social, l’actual, al carrer Tuset 5-11 de Barcelona i signa el primer d’una llarga sèrie d’acords amb col·lectius professionals.

  També es constitueix la Fundació Mil·lenni, actualment Fundació MGC, un element essencial per a la Mútua, en tant que instrument mitjançant el qual es canalitza l’obra social d’aquesta. Malgrat no ser el seu objectiu, ha resultat determinant el paper que ha tingut, i té, com a vehicle de difusió del nom de la Mútua.

 • 2004

  Corredoria MGC

  MGC Mútua, fidel al seu compromís d’oferir sempre les millors cobertures en les millors condicions, l’any 2004 amplia el ventall de serveis per als seus mutualistes, incorporant MGC Corredoria d’Assegurances, amb l’objectiu clar de promoure la màxima oferta asseguradora per a la protecció de la llar, automòbils, comerços i pimes, entre altres, amb avantatges exclusius

 • 2010

  Mútua d’assegurances generals

  Fidels als valors que defineixen l’entitat, amb la finalitat se situar-la en les millors condicions davant de la previsible evolució del sector assegurador, l’any 2010 la Mútua es va transformar en mútua d’assegurances generals i va ampliar el seu àmbit territorial a tot l’estat espanyol.

  MGC Mútua, digne representant de l’esperit mutualista
  català va saber encapçalar i donar continuïtat a un moviment de renovació del mutualisme gràcies a un procés de fusions i acords de col·laboració amb altres mutualitats, procés que ha contribuït a consolidar i difondre gràcies al seu ferm compromís amb la responsabilitat social i la solvència econòmica.

 • Actualment

  Acords

  Actualment, estan vigents i actius més de 100 acords amb col·legis professionals, mutualitats, associacions, clubs esportius i escoles, que han escollit l’entitat per oferir les assegurances als seus membres.

  Els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona, Fisioterapeutes de Catalunya, Metges de Girona, Infermeria de Barcelona i una llarga llista més de col·legis de l’àmbit de la salut confien en la Mútua General de Catalunya. També col·legis de sectors molt diversos, com ara economistes, politòlegs i sociòlegs, químics, administradors de finques, graduats socials, enginyers tècnics industrials i molts més…. conformen el gran nombre de col·legis que han escollit la Mútua com la seva mútua de confiança.

 • Creixement sostingut

  La Mútua ha experimentat un creixement continuat i sostingut en nombre de mutualistes i en volum de quotes, el que reflecteix l’alt grau d’acceptació de les seves assegurances entre la nostra societat, tant per l’amplitud de les cobertures com per la flexibilitat i adaptabilitat a les necessitats concretes de cada mutualista.

  L’encert en les seves actuacions ha permès que MGC Mútua ocupi avui dia llocs destacats en els rànquings del sector en el ram d’assistència sanitària, tant català com estatal.

  El creixement de la Mútua també es reflecteix i cobra especial rellevància amb la creació de dos centres mèdics propis: el Centre Mèdic MGC i la Clínica Belodonte.

   

 • Entitat millor valorada pels metges

  Per la seva banda, el Col·legi de Metges de Barcelona i el de Girona elaboren periòdicament sengles estudis que descriuen l’opinió dels metges sobre l’estat del sector de les assegurances sanitàries i presenten un rànquing amb la valoració d’aquests professionals sobre les entitats d’assegurança lliure de Catalunya. En les darreres enquestes, MGC Mútua se situa com l’entitat de caràcter mutualista millor valorada pels metges.

   

 • 2020

  Millor asseguradora de salut d’Espanya segons l’OCU

  A l’enquesta “Satisfacció amb les assegurances de salut”, duta a terme entre els seus socis per l’OCU, l’Organització de Consumidors i Usuaris (publicada a la revista Dinero y Derechos, núm. 181, novembre 2020), MGC Mútua torna a ocupar la primera posició del rànquing, amb la millor valoració pel que fa a “satisfacció general”.

  Així mateix, la Mútua treu una puntuació excel·lent en aspectes com la qualitat de l’assistència mèdica, les cobertures (els tractaments que inclou la pòlissa, metges, hospitals…), l’atenció personal (presencial, telefònica i online) i l’agilitat en els tràmits administratius i autoritzacions de proves, entre d’altres. L’entitat asseguradora és la millor valorada amb una distància notable respecte dels grans grups d’àmbit estatal.

 • Actualment

  23 oficines

  MGC Mútua té una forta implantació al territori, amb 23 oficines a Catalunya, Balears,València i Madrid. Les oficines són més que simples espais físics. S’ha creat un concepte innovador de servei, que engloba múltiples activitats pensades en exclusiva per als nostres mutualistes, l’Espai Mútua, que s’ha implantat progressivament a totes les oficines de l’entitat.