Qui som

Som una entitat asseguradora especialitzada assistència sanitària

Els valors de la Mútua

Què és una mutualitat?

La història d’MGC Mútua

 • 1984

  Junta fundacional

  L’antecedent de la Mútua va ser el sorgiment, l’any 1973, en el si de la societat civil catalana, del projecte Hospital General de Catalunya.

  Aquest va ser l’origen de la Mútua General de Catalunya, ara MGC Mútua.

  L’any 1984 va tenir lloc la Junta Fundacional de la Mútua de Previsió Social Hospital General de Catalunya, creada amb la finalitat d’assegurar les despeses derivades de futures prestacions assistencials, rebudes en aquest Hospital. Neixia, doncs, com una entitat independent, tot i que vinculada a l’Hospital General de Catalunya.

   

 • 1995

  Quadre de serveis assistencials

  L’any 1995, davant de l’anunci per part de l’Hospital de concertar, a partir de l’1 de gener de 1996, amb les diferents asseguradores que operen en el ram de salut, trencant unilateralment els acords que tenia amb la Mútua, aquesta decideix obrir el quadre de serveis assistencials a qualsevol altre proveïdor sanitari que compleixi els estàndards de qualitat requerits.

  Aquest primer Quadre Assistencial, de febrer de 1996, cobria, bàsicament la província de Barcelona i comptava amb un total de 1.131 referències. Avui el Quadre Mèdic de la Mútua supera les 12.000 referències, només a Catalunya i Balears, i abasta tota la geografia espanyola amb més de 45.000 referències en total.

 • 1996

  Fundació MGC

  Aquest mateix any, el 1996, la Mútua canvia la seva denominació per la de Mútua General de Catalunya, inaugura una nova seu social, l’actual, al carrer Tuset 5-11 de Barcelona i signa el primer d’una llarga sèrie d’acords amb col·lectius professionals.

  També es constitueix la Fundació Mil·lenni, actualment Fundació MGC, un element essencial per a la Mútua, en tant que instrument mitjançant el qual es canalitza l’obra social d’aquesta. Malgrat no ser el seu objectiu, ha resultat determinant el paper que ha tingut, i té, com a vehicle de difusió del nom de la Mútua.

 • 2004

  Corredoria MGC

  MGC Mútua, fidel al seu compromís d’oferir sempre les millors cobertures en les millors condicions, l’any 2004 amplia el ventall de serveis per als seus mutualistes, incorporant MGC Corredoria d’Assegurances, amb l’objectiu clar de promoure la màxima oferta asseguradora per a la protecció de la llar, automòbils, comerços i pimes, entre altres, amb avantatges exclusius

 • 2010

  Mútua d’assegurances generals

  Fidels als valors que defineixen l’entitat, amb la finalitat se situar-la en les millors condicions davant de la previsible evolució del sector assegurador, l’any 2010 la Mútua es va transformar en mútua d’assegurances generals i va ampliar el seu àmbit territorial a tot l’estat espanyol.

  MGC Mútua, digne representant de l’esperit mutualista
  català va saber encapçalar i donar continuïtat a un moviment de renovació del mutualisme gràcies a un procés de fusions i acords de col·laboració amb altres mutualitats, procés que ha contribuït a consolidar i difondre gràcies al seu ferm compromís amb la responsabilitat social i la solvència econòmica.

 • Actualment

  Acords

  Actualment, estan vigents i actius més de 100 acords amb col·legis professionals, mutualitats, associacions, clubs esportius i escoles, que han escollit l’entitat per oferir les assegurances als seus membres.

  Els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona, Fisioterapeutes de Catalunya, Metges de Girona, Infermeria de Barcelona i una llarga llista més de col·legis de l’àmbit de la salut confien en la Mútua General de Catalunya. També col·legis de sectors molt diversos, com ara economistes, politòlegs i sociòlegs, químics, administradors de finques, graduats socials, enginyers tècnics industrials i molts més…. conformen el gran nombre de col·legis que han escollit la Mútua com la seva mútua de confiança.

 • Creixement sostingut

  La Mútua ha experimentat un creixement continuat i sostingut en nombre de mutualistes i en volum de quotes, el que reflecteix l’alt grau d’acceptació de les seves assegurances entre la nostra societat, tant per l’amplitud de les cobertures com per la flexibilitat i adaptabilitat a les necessitats concretes de cada mutualista.

  L’encert en les seves actuacions ha permès que MGC Mútua ocupi avui dia llocs destacats en els rànquings del sector en el ram d’assistència sanitària, tant català com estatal.

  El creixement de la Mútua també es reflecteix i cobra especial rellevància amb la creació de dos centres mèdics propis: el Centre Mèdic MGC i la Clínica Belodonte.

   

 • 2019

  Adquisició del 51% de CA Life Insurance Expert

  MGC Mutua signa un acord amb Crèdit Andorrà per entrar a l’accionariat de CA Life Insurance Experts, companyia espanyola especialitzada en assegurances de vida. CALIfe es focalitza en la mediació, col·laborant en el desenvolupament del seu negoci, i en oferir un servei proper i àgil al client. En vida risc compta amb una àmplia oferta de productes innovadors, l’atractiu dels quals rau en la seva adaptabilitat i ajustament a les necessitats reals dels clients. En estalvi disposa de productes competitius, així com una completa oferta en plans de pensions a través de la seva gestora.

  El fet de compartir valors i filosofia, maneres de fer i d’entendre com evoluciona el sector assegurador i, és clar, la vocació de servei que defineixen tant CA Life com MGC Mútua a, faciliten aquest projecte i el seu èxit. Sens dubte, hi guanyen tots, els mutualistes i les persones de l’entorn de Crèdit Andorrà i CA Life, que tenen a la seva disposició una àmplia oferta asseguradora d’una qualitat excel·lent.

 • 2020

  Millor asseguradora de salut d’Espanya segons l’OCU

  A l’enquesta “Satisfacció amb les assegurances de salut”, duta a terme entre els seus socis per l’OCU, l’Organització de Consumidors i Usuaris (publicada a la revista Dinero y Derechos, núm. 181, novembre 2020), MGC Mútua torna a ocupar per segon any la primera posició del rànquing, amb la millor valoració pel que fa a “satisfacció general”.

  Així mateix, la Mútua treu una puntuació excel·lent en aspectes com la qualitat de l’assistència mèdica, les cobertures (els tractaments que inclou la pòlissa, metges, hospitals…), l’atenció personal (presencial, telefònica i online) i l’agilitat en els tràmits administratius i autoritzacions de proves, entre d’altres. L’entitat asseguradora és la millor valorada amb una distància notable respecte dels grans grups d’àmbit estatal.

 • 2021

  Integració de Mútua Igualadina

  Els mutualistes de Mútua Igualadina s’incorporen a MGC Mútua i passen a ser-ne mutualistes, amb tots el drets i obligacions que es reconeixen en els seus estatuts socials. L’operació és una fusió per la qual MGC Mútua absorbeix Mútua Igualadina, i n’assumeix tots els actius i passius que componen el patrimoni, les reserves i el fons mutual de Mútua Igualadina.

  Aquesta operació s’emmarca en el procés que ha portat a terme l’entitat per créixer a Catalunya a través de la incorporació d’altres mútues especialitzades en salut i amb una forta implantació local.

  La integració de totes dues ha tingut com a resultat una entitat fusionada més solvent, eficient i en condicions d’oferir un millor servei als seus mutualistes, amb un catàleg de productes superior i més competitiu, que aprofita les sinèrgies de totes dues entitats, i que disposa d’una oferta complementària de productes i serveis que presten les empreses del grup MGC. Tot plegat comporta un important benefici a les persones assegurades d’ambdues entitats.

 • 2022

  MGC Mútua, entre les més ben valorades per tots els col·legis de metges de Catalunya

  Segons l’enquesta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya duta a terme entre 900 facultatius entre novembre i desembre de 2021, MGC Mútua torna a situar-se en les primeres posicions en el rànquing.

  A l’enquesta es preguntava als facultatius quines consideren que són les tres asseguradores amb què treballen millor, entre les quals es troba MGC Mútua, que torna a revalidar el seu estatus d’entitat de gran qualitat entre el col·lectiu mèdic. La Mútua ha estat sempre entre les tres millors entitats asseguradores a tots els rànquings elaborats pels col·legis de metges de Catalunya al llarg dels darrers anys.

  L’enquesta analitza les condicions de treball dels professionals, la relació del metge amb les companyies del sector, la qualitat de les assegurances de salut o l’agilitat de les entitats en la gestió de tràmits administratius i en els pagaments, entre altres.

 • Actualment

  23 oficines

  MGC Mútua té una forta implantació al territori, amb 23 oficines a Catalunya i Balears, i presència a València i Madrid. Les oficines són més que simples espais físics. S’ha creat un concepte innovador de servei, que engloba  activitats pensades en exclusiva per als nostres mutualistes, l’Espai Mútua negocis que s’ha implantat progressivament a totes les oficines de l’entitat.