Hàbits Saludables, Vida Sana

Protegir-se davant la grip

grip

La grip estacional arriba amb la tardor, cobrant tot el protagonisme. Segons dades de la Generalitat de Catalunya, cada any agafa la grip entre un 5 i un 20% de la població catalana. Si vostè no vol estar a aquest percentatge, ha de saber que una bona manera d’evitar la grip estacional és vacunant-se.

El Departament de Salut de la Generalitat recomana la vacunació contra la grip estacional, sobretot al llarg del mes d’octubre. No s’administri pel seu compte antivírics, que no eviten la grip, sinó que només disminueixen la simptomatologia i la gravetat.

Una altra manera de prevenir la seva aparició és mitjançant mesures higièniques:

  • Quan tussi o faci un esternut tapis la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús i llenci’l. Si no té mocador, tussi o faci l’esternut a la part superior de la màniga
  • Renti’s freqüentment les mans amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic o similar, assequi-se-les bé (sobretot després de tocar superfícies d’ús comú com les baranes, mànecs de portes, teclats i ratolins d’ordinador, telèfons, elements de subjecció al transport públic i després de fer un esternut i mocar-se).
  • Eviti tocar-se els ulls, el nas o la boca amb les mans brutes.
  • Eviti el contacte proper amb persones malaltes de la grip, i no comparteixi menjar ni utensilis (forquilles, vasos, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • Quedi’s a casa si creu que està malalt.