Salut i medicina

Fotorejoveniment facial i depilació làser

facial1El Fotorejoveniment IPL Facial és un tractament no invasiu d’aplicació a tota la cara, tot i que també al coll, escot i dors de les mans, en els que s’utilitzen una Font de Llum Pulsada (IPL) de banda ampla, que permet la resolució efectiva de l’eritema i flushing facials, així com la consecució d’una millora visible de la pell amb signes de fotoenvelliment.

Aquesta aplicació no invasiva de l’IPL sense convalescència, tracta l’enrogiment de tota la cara, les lesions produïdes per exposició solar (canvis pigmentaris) i, alhora, s’obté un estímul a nivell col·lagen i teixit connectiu.

Per norma general i per tal d’aconseguir uns resultats optimitzats, es realitza una sèrie de 4-6 tractaments a intervals de tres setmanes, apreciant-se una millora important sense període de convalescència o recuperació del pacient. Es tracta, per tant, d’una tècnica segura amb efectes adverses molt limitats.

Per tal de millorar l’aspecte de la pell tractada mitjançant l’IPL per obtenir un efecte de rejoveniment facial ens centrem en els següents aspectes:

Fotoenvelliment o dany solar a la pell:
La pell a la que s’aprecien arrugues fines, peques o pigmentació irregular degut a una exposició solar crònica, millora visiblement després d’una sèrie de tractaments IPL Facial. En arrugues fines s’aconsegueix una millora després d’un cicle complet de sis tractaments.

Per als problemes de pigmentació:
Com per exemple les taques marrons de l’edat. Només són necessàries una o dues sesions.

Pell desgastada o amb aspecte aspre i porus grans:
En els pacients amb aquest tipus de pell s’aconsegueix generalment una major suavitat de la pell amb una reducció visible dels porus després d’aplicar els tractaments de fotorejoveniment IPL Facial. La mida dels porus millora per terme mig un 50%.

Flushing:
A data d’avui no ha existit cap tractament veritablement efectiu per tractar el flushing (l’enrogiment) facial, del coll i del pit. Els tractaments de Fotorejoveniment IPL Facial han demsotrat ser molt efectius per reduir el grau de flushing en tots els pacients tractats. La major part dels pacients informen d’una millora del 75% o superior del flushing.

Rosàcia:
Els pacients amb rosàcia inflamatòria activa generalment experimenten una millora considerable als símptomes després d’una sèrie de tractaments de Fotorejoveniment IPL Facial. La major part dels pacients poden reduir o suspendre els tractaments que rebien per la rosàcia, si bé els símptomes de la rosàcia poden recidivar-se (tornar) després del tractament. La major part dels pacients constaten una millora del 50% o superior de la rosàcia.

Les cicatrius de l’acne:
Els tractaments de Fotorejoveniment IPL Facial són molt útils per reduir l’eritema i la hiperpigmentació postinflamatòria de les cicatrius de l’acne.

Fotodepilació láser:
Els avenços tecnològics han permès una ràpida evolució dels mètodes emprats per a l’eliminació del pèl. Al nostre centre comptem amb els sistemes de fotodepilació i depilació làser, que tenen com a finalitat la completa destrucció dels fol·licles pilosos per a combatre el creixement anormal del pel o, simplement, per aconseguir la comoditat de no tornar a preocupar-se de la depilació. El tractament es personalitza depenent del pacient, les seves característiques físiques i la zona a tractar, i és llavors quan es determina quina tècnica emprar. Les sessions per a tots dos sistemes són ràpides i senzilles i la permanència dels resultats és realment efectiva.

Dra. Natàlia Closas Estal |Unitat de Fototeràpia dermoestètica Centre Mèdic Mútua General de Catalunya