Benestar, Psicologia

En què consisteix la psicoteràpia?

psicoterapia

Qualsevol persona que se senti sobrepassada pels seus problemes i incapaç de fer-hi front pot beneficiar-se de la psicoteràpia. S’ha demostrat que aquesta pràctica té la capacitat de millorar els pensaments, les emocions i les conductes, i està relacionada amb canvis positius a nivell cerebral, corporal i, en general, de la qualitat de vida.

Què és la psicoteràpia?

La psicoteràpia és una de les pràctiques fonamentals en l’àmbit de la Psicologia Clínica. La Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes (FEAP) la defineix com “un tractament científic, de naturalesa psicològica, que, a partir de manifestacions psíquiques o físiques del malestar humà, promou l’assoliment de canvis o modificacions en el comportament, la salut física i psíquica, la integració de la identitat psicològica i el benestar de les persones o grups tals com la parella o la família”.

La psicoteràpia és un procés de dues vies que es porta a terme entre un professional amb la formació i les habilitats necessàries per facilitar el canvi psicològic i el pacient o client que necessita ajuda per alleujar els símptomes produïts per situacions de malestar, angoixa, por o sofriment i que afecten la seva qualitat de vida. En aquest sentit, és fonamental que s’estableixi una relació de confiança entre el psicoterapeuta i el pacient i que aquest últim tingui una actitud oberta i proactiva.

psicoterapia

Segons les necessitats del pacient o client i l’objectiu que vulgui assolir, les sessions poden ser individuals, en parella, familiars o en grup (les persones que viuen o han viscut una mateixa situació se’n beneficien perquè comparteixen sentiments i experiències). Les tècniques emprades depenen de l’enfocament teòric que utilitzi el psicoterapeuta i, a més de la comunicació verbal, es poden incloure altres tècniques com el relat narratiu, tècniques corporals…

Quin és l’objectiu de la psicoteràpia?

La finalitat de la psicoteràpia és bastant simple i concreta: aprendre a gestionar-nos millor en la nostra vida, a sentir-nos mentalment sans, tranquils i bé amb nosaltres mateixos.

Sembla senzill, però en realitat no és tan simple perquè, de vegades, moltes de les nostres alteracions emocionals poden ser el resultat d’una percepció esbiaixada i d’un pensament erroni i irracional, sovint autodestructiu, que ens fa patir.

psicoterapia

La psicoteràpia és un procés que ens ajuda a comprendre i canviar la nostra manera de pensar, a percebre i afrontar les coses que ens passen, a reconèixer i expressar les nostres necessitats i els nostres objectius, a assumir les nostres responsabilitats i a potenciar els nostres recursos. Per això proporciona un mètode que ens ensenya a modificar la nostra percepció de les coses i reorganitzar el nostre pensament de manera que puguem entendre la causa dels problemes que ens afecten i ens en facilita la gestió, la superació o l’eliminació.

Quines persones poden beneficiar-se de la psicoteràpia?

La psicoteràpia pot ajudar persones que s’enfronten amb una gran varietat de sentiments o símptomes provocats per situacions de malestar, angoixa, por o patiment, com ara:

  • Sentiments aclaparadors de tristesa, impotència, soledat o depressió.
  • Sensació d’incapacitat per fer front als problemes quotidians.
  • Dificultats per concentrar-se a la feina o durant l’estudi, que afecten el rendiment.
  • Situacions de crisi, duels i pèrdues afectives.
  • Problemes en la parella o a la família.
  • Insatisfacció sexual.
  • Enfrontar situacions de violència.
  • Abús d’alcohol, drogues, problemes d’agressivitat que afecten un mateix o els altres.
  • Sensació que els problemes no milloraran mai, tot i que rebem l’ajuda d’amics i familiars.
  • Sentir-se constantment al límit, amb ansietat o preocupar-se innecessàriament.

A MGC Mútua abordem la salut des de tots els seus vessants i incorporem a les nostres assegurances d’assistència sanitària la cobertura de psicologia i psicoteràpia.

psicología

Aquesta cobertura inclou:

  • 24 visites anuals de l’especialitat de psicologia clínica.
  • A diferència d’altres companyies, amb la nostra cobertura podrà concertar la visita directament amb el psicòleg sense necessitat que un psiquiatra ho prescrigui.
  • Preus especials en les sessions de psicoteràpia, ja sigui individual, de parella, familiar, de grup o sessions de reeducació i rehabilitació del llenguatge.
  • MGC Mútua no imposa cap limitació en el nombre de sessions ni tipus de teràpia.

Demana’ns informació sense compromís. Deixa’ns les teves dades de contacte en el formulari o truca’ns al telèfon 93 414 36 00.

MGC Mútua és la millor entitat d’assegurances de salut d’Espanya segons l’OCU.

En l’enquesta Satisfacció amb les assegurances de salut, duta a terme per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) entre els seus socis (publicada a la revista de l’OCU Dinero y Derechos, núm. 174, setembre/octubre 2019), MGC Mútua ocupa la primera posició amb la millor valoració pel que fa a “satisfacció general” (82 punts). Així mateix, la Mútua obté una puntuació excel·lent en aspectes com la qualitat de l’assistència mèdica, les cobertures que ofereix, l’atenció personal i l’agilitat en les autoritzacions de proves, entre d’altres.