Actualitat Mútua, Salut i medicina

A la Mútua General de Catalunya donem sang

Donacio sangLa Mútua, en col·laboració amb el Banc de sang, torna a fer  campanya de donació de sang. Tothom que ho desitgi pot ser donant. L’extracció es farà, igual que l’any passat, al Centre Mèdic  Mútua General de Catalunya, al carrer Tuset 5-11 de Barcelona, el proper 18 de juliol, des de les 9h fins a les 13h.

Cada dia es necessiten a Catalunya 1.000 donacions de sang. Tot i els avenços científics, la sang no es pot fabricar, per això la donació continua sent l’única manera per cobrir les necessitats dels malalts. Com que les necessitats són constants, també ho han de ser les donacions, ja que la sang no es pot emmagatzemar durant molts dies perquè caduca.


A Catalunya hi ha un únic Banc de Sang que s’encarrega de garantir l’abastament i el bon ús de la sang. Es tracta d’una empresa pública que té centres fixos de donació als principals hospitals del país. A més organitza una seixantena de campanyes setmanals per tot el territori. L’objectiu és que la donació sigui el més fàcil i còmoda possible perquè el màxim número de persones pugui donar sang. L’any 2012, a Catalunya, van donar sang més de 200.000 persones que van realitzar un total de 275.000 donacions. D’elles, 40.000 van donar sang per primer cop.