Sector assegurances

Què cobreix una assegurança dental? Tot el que has de saber

Vivim en una era en la qual l’estètica i la bona presència es valoren per sobre d’altres característiques. Per això, més enllà de la qüestió sanitària, és important cuidar el somriure. Malgrat això, encara que al nostre país disposem d’una sanitat pública de qualitat, són molt pocs els tractaments que s’hi inclouen. L’alternativa, sense incórrer en un desemborsament elevat, són les assegurances privades, i en aquest cas les assegurances dentals. Però, saps què cobreix una assegurança dental? Aquí et deixem totes les respostes.

La cura dental en la sanitat pública

El nostre sistema sanitari ofereix cobertura per a pràcticament totes les especialitats, amb la finalitat de realitzar diagnòstics i proporcionar tractaments que posin fi a les diferents patologies que sofrim.

Així i tot per motius de sostenibilitat, ja que aquella es manté amb la recaptació d’impostos, la cobertura dental queda fora dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania. Les úniques excepcions són les extraccions dentals d’urgència, les revisions de les lesions mucoses premalignes, l’atenció a dones embarassades i l’odontopediatria.

Per tant, les neteges, les ortodòncies, els empastaments, les endodòncies o les pròtesis queden fora de joc. La conseqüència és que més del 20% de la ciutadania no visiti a aquest especialista per motius econòmics.

Per a què serveix una assegurança dental? Què cobreix i què no cobreix

L’alternativa disponible i que permet cuidar la salut dental sense necessitat de realitzar un desemborsament elevat és la de la sanitat privada, a través de la contractació d’una pòlissa. Però, què entra en una assegurança dental?

Si bé pot haver-hi diferències d’una companyia asseguradora a una altra o entre la pròpia cartera de productes d’una en particular, la majoria de serveis que cobreix una assegurança dental són els següents:

Odontologia de prevenció

La prevenció és sempre la millor eina per a evitar patologies greus. D’aquí ve que l’odontologia preventiva, tant d’adults com pediàtrica, s’inclogui sense cap cost en l’assegurança dental.

Els serveis que formen part d’aquesta són les neteges dentals, les revisions periòdiques, els segellats de fissures, els tractaments per a la sensibilitat o la correcció de petites esquerdes que no requereixin un empastament. També els diagnòstics i els pressupostos i, en alguns casos, les radiografies completes de la boca.

Implants i ortodòncies

Les ortodòncies són els tractaments que corregeixen els problemes de mossegada i que coneixem comunament com bràquets. La posició correcta de les dents no només és una qüestió estètica, sinó que és imprescindible per a evitar danys a la mandíbula.

Pel que fa als implants; els accidents, la qualitat de la dentadura o el pas dels anys són els motius principals pels quals pot ser necessari substituir les peces naturals deteriorades o que s’han perdut.

Proves per al diagnòstic

A més a més de les radiografies bucals, que ja vam dir que cobreix una assegurança dental sense cap cost, també pot ser necessari realitzar-ne d’altres més complexes com la lateral del crani, el TAC dental o les ortopantomografies. Aquestes seran necessàries per a dur a terme un diagnòstic i procedir amb l’elecció del tractament adient.

Cirurgies i extraccions

La conservació de totes les peces dentals naturals és l’objectiu de qualsevol persona. Això és precisament per al que serveix una assegurança dental. Tanmateix, quan la deterioració està molt avançada o la mateixa peça dental està causant un dany, com és el cas dels queixals del seny, és imprescindible extreure-les. En algunes ocasions, la complexitat fa que derivi en una cirurgia. Amb una pòlissa, es podrà accedir amb total comoditat a aquest servei.

que cubre un seguro dental

Per què invertir en una assegurança dental?

A més a més dels ja esmentats, existeixen altres serveis que poden constar a la pòlissa dental contractada. Tot depèn del nombre de cobertures que la persona assegurada hi vulgui incloure o de les que prefereixi deixar fora per no considerar-les necessàries.

Però, per què invertir en una assegurança dental? La cura de la salut s’estén a la bucodental, malgrat que enguany encara no es consideri com una primera necessitat. Atès que, com hem indicat, la sanitat pública no la inclou, és recomanable buscar alternatives que la garanteixin.

Amb la contractació d’una assegurança dental, s’aconsegueix un estalvi que pot assolir el 50% del cost d’una consulta i el posterior tractament. Com que evitar la consulta del dentista pot conduir a problemes greus, es tracta d’una inversió en salut amb una excel·lent rendibilitat.

Cal tenir en compte que la deterioració de la cavitat bucal amb el pas dels anys és irremeiable. Amb una pòlissa d’aquest tipus, no sols es gaudirà d’un somriure sa per molt de temps. A més, s’evitaran les molèsties i les patologies i s’estalviarà una quantitat molt elevada de diners, ja que són tractaments amb un cost que també és alt.

A MGC Mútua treballem diàriament per a millorar el servei ofert als nostres mutualistes. Si estàs buscant una assegurança dental privada amb les màximes cobertures, fes un ull a les nostres pòlisses i de segur que trobes el que vols. Posa’t en contacte amb nosaltres i si tens dubtes un equip de professionals t’atendrà de forma personalitzada per a informar-te o ajudar-te en qualsevol cosa. I sense compromís!