Fills, Vida de Parella

La tornada a l’escola, com podem prevenir els problemes de salut?

niño con mochila

Amb la tornada a l’escola, els nens reprenen la rutina d’horaris i el contacte amb els companys, però també tornen els gèrmens i altres malalties que hem d’intentar controlar. Què hem de tenir en compte per prevenir els possibles problemes de salut dels nostres fills?

L’època de la tornada a l’escola suposa un esforç extra per als pares, que han d’estar pendents de tot el que necessitaran els fills per al nou curs. No obstant això, la tornada a les aules també pot comportar alguns inconvenients en la salut dels nens, de manera que comptar amb les cobertures d’una bona assegurança de salut ens pot oferir la rapidesa, la confiança i la tranquil·litat que necessitem.

Quins són els problemes més habituals i quins consells podem seguir per evitar-los?

Infeccions i virus

L’espai tancat de les classes i el contacte constant amb altres companys afavoreix el contagi de gèrmens i l’aparició de virus i infeccions: refredats, grips, bronquitis i otitis estan a l’ordre del dia. Encara que segurament no puguem fer gaire per evitar-los, es poden prevenir ensenyant bons hàbits als nens des de petits:

  • La importància de rentar-se les mans sovint (sobretot abans dels àpats i després d’anar al bany) per evitar la transmissió dels gèrmens.
  • Tapar-se la boca amb l’avantbraç en tossir o esternudar.
  • Una bona alimentació i hidratació.
  • Descansar les hores suficients.

En aquest sentit, la lactància materna té un paper important a l’hora de desenvolupar el sistema immunològic dels nostres fills. I portar la vacunació al dia evitarà multitud de malalties.

apps Diana

Amb les apps educativesDiana menja sa” i “Diana fa esport“, de la Fundació Mútua General de Catalunya, els nens poden aprendre hàbits saludables d’una forma interactiva i amena. Ja són tot un èxit amb milers de descàrregues.

Mal d’esquena

Les motxilles escolars massa carregades, mal distribuïdes o mal penjades a l’esquena poden causar problemes d’esquena en els nens. Per evitar-ho, hem de tenir en compte:

  • Triar bé el model de motxilla, millor si és ergonòmica, amb bones nanses i que no sobrepassi la cintura. És convenient que no tinguin massa compartiments, per evitar un excés de càrrega.
  • Portar sempre penjada la motxilla de les dues nanses.
  • No ha de pesar més que el 15% del pes del nen.
  • Distribuir els objectes de forma correcta: els més pesats al fons i al costat de l’esquena.

En aquest sentit, és molt convenient que els nens facin algun tipus d’activitat física que els reforci la musculatura.

Problemes visuals

Els problemes de la vista poden ser responsables del fracàs escolar, per tant és important que els nens tinguin una bona visió. Per aquesta raó cal fer revisions oculars periòdiques, sobretot si n’hi ha antecedents en la família o els nens tenen astigmatisme o miopia.

revisión ocular

Dolor de peus

Un bon calçat és important per al desenvolupament correcte del peu.

  • Una bona resistència del turmell és important quan es comença a caminar, de manera que les sabates han de tenir un bon reforç en els laterals i el taló.
  • Fins als 10 anys el peu creix de forma contínua, de manera que hem de revisar sovint que les sabates no els quedin petites.
  • A l’estiu hem de triar sandàlies amb una bona subjecció, que estiguin ben lligades, i evitar aquells models que se subjecten per la part davantera entre el dit gros del peu i el segon dit.
  • El calçat ha de ser flexible i lleuger, però reforçat al taló. De materials naturals i transpirables, pla per evitar l’elevació del pont i que s’adapti bé al peu per evitar malformacions.

Contagi de polls

Aproximadament entre un 5 i un 15% dels nens es contagien de polls a l’escola. Una bona higiene capil·lar, el control constant (sobretot quan se sap que hi ha un brot) i l’ús de locions i xampús específics que eliminin polls, llémenes i ous pot solucionar el problema.

El començament de l’any escolar és un bon moment per revisar les necessitats de salut de la família. Comptar amb una assegurança de salut amb cobertura per als teus fills t’ofereix la tranquil·litat d’accedir de forma ràpida i còmoda als especialistes que poden tractar les afeccions de la tornada a l’escola i les que sorgeixen la resta de l’any.

lavado de manos

L’assegurança de salut de Mútua General de Catalunya té cura de les necessitats de tota la família

L’assegurança de salut de la Mútua General de Catalunya inclou les cobertures més completes per a tota la família i un ampli quadre facultatiu en totes les especialitats, incloent pediatria i tots aquells especialistes que puguin necessitar els més petits, com ara otorrinolaringòlegs, oftalmòlegs, logopedes, podòlegs, psicòlegs, dermatòlegs, etc. Consulta les modalitats AS-Total I AS-Global.

Es complementa, a més, amb un ampli ventall de serveis que garanteixen als nostres associats i als seus fills una atenció integral i immediata. Entre altres:

  • Urgències Mútua 24 hores.
  • Servei telefònic d’urgències i consultes les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.
  • Assistència mèdica i d’infermeria a domicili, en cas d’urgència.
  • Teleconsulta mèdica, pediàtrica i psicològica tots els dies de l’any.
  • Un ampli quadre facultatiu a tot Espanya que compta, només a Catalunya i Balears, amb més de 10.000 professionals, centres i clíniques.
  • La Mútua ofereix la possibilitat de contractar, a preus especials, el servei d’extracció de les cèl·lules mare del cordó umbilical del nadó en el moment del part i la posterior crioconservació en laboratori.
  • Espai Mútua, un nou concepte d’oficina que t’ofereix, sense cost, serveis extra d’interès per a tota la família, incloent-hi els més petits, com Espai Mútua aniversaris i Espai Mútua estudis.

Sol·licita’n més informació enviant el formulari o trucant al telèfon 93 414 36 00.