





Alimentació i Nutrició
Dieta i depressió
Els folats o vitamina B9 (àcid fòlic) i els àcids grassos omega 3 tenen una influència notable en l’estat d’ànim perquè afavoreixen l‘absorció de missatgers químics, com la serotonina, al cervell. La serotonina és un neurotransmissor que té gran influència sobre el sistema nerviós i que les persones amb depressió tenen amb nivells més baixos del que seria desitjable.
Els aliments recomanats per combatre la depressió i que contenen àcid fòlic són el llevat de cervesa, el suc de taronja o de llimona, els espinacs, les bledes , el bròquil, l’enciam, el fetge, el rovell de l’ou, la pinya i els plàtans. no ens oblidem d’incloure a la nostra dieta el peix blau (tonyina, salmó, sardines…) amb alta quantitat d’omega 3, així com les nous, riques en aquest nutrient. L’arròs, en la seva versió integral, també és recomanable perquè a més d’àcid fòlic, té un baix índex glucèmic, el que evita baixades de sucre i canvis d’humor.
A més de consumir aquests aliments, quines pautes alimentàries més es poden seguir? Una de les conseqüències habituals de la depressió es la manca de gana, la qual cosa pot comportar una disminució significativa del pes corporal. si la pèrdua de pes supera els cinc quilos sense haver realitzat cap dieta, s’haurà de tenir en compte i descartar possibles problemes mèdics. És important intentar seguir una rutina alimentària i no saltar-se àpats, per a que el cos no s’afebleixi més encara, i menjar aliments que ens aportin l’energia necessària. En general, portar una alimentació variada i saludable.