subcontent-page

Prevenció de la malaltia

La Fundació Mútua General de Catalunya promou diferents programes de medicina preventiva oberts a tota la societat i organitza acciones de caràcter divulgatiu com les Setmanes de la Prevenció.

Després de més d’una dècada d’existència, període durant el qual la Fundació, d’acord amb el seu objectiu fundacional, ha portat a terme diferents activitats d’interès general (serveis assistencials, patrocini d’actuacions culturals i projectes solidaris, organització d’iniciatives dirigides a difondre diferents aspectes relacionats amb la prevenció de la salut), el seu Patronat va acordar potenciar els serveis assistencials oferts per l’entitat

Programes de medicina preventiva

L’any 1998, la Generalitat de Catalunya va concedir a la Fundació el "Reconeixement d’Interès Sanitari" per les seves activitats d’establiment, manteniment i actualització de programes de promoció, tutela i prevenció de la salut, útils, de qualitat i accessibles a tota la societat .El camp de la prevenció de la malaltia és la principal raó de ser de la Fundació. A la Unitat de Medicina Preventiva, ubicada al Centre Mèdic Mútua General de Catalunya, estan a disposició de tota la societat  programes destinats a prevenir la malaltia

Setmanes de la Prevenció

Diversos cops a l’any, la Fundació organitza cicles de conferències en què es tracten els temes centrals dels programes de prevenció i d'altres temes d'interès relacionats amb la salut. Aquests cicles de conferències, que s’emmarquen en el que anomenem “Setmanes de la Prevenció” es venen realitzant des de l’any 2000 i en elles s’han tractat ja més de 70 temes, han aplegat a més de 50 conferenciants i han convocat a més de 3.000 persones.

Consells de Salut a la ràdio

Des de l’any 2006, en que la Fundació va començar a emetre els Consells de Salut, s’han fet més de 50 falques radiofòniques diferents sobre temes tan diversos com la prevenció del càncer de pell, la hipertensió, el sobreprès i l’obesitat, els beneficis de l’exercici físic o la vacunació a la infància. Les falques han estat difoses per emissores com Catalunya Ràdio, Cadena  SER, Onda Cero i RAC1.

Aplicació educativa per als nens

'La Diana menja sa' es una aplicació de caràcter didàctic, dissenyada el 2013, que ensenya als nens a menjar de manera equilibrada, mitjançant divertits jocs pensats per a tota la família.