Alimentació i Nutrició

Com rostir castanyes en el microones

La tardor, com passa a la primavera, és una estació estimulant per als sentits. En primer lloc, ciutats i muntanyes es vesteixen amb marrons i taronges a mesura que els arbres van perdent les seves fulles. I segon, als carrers comença a respirar-se l’agradable aroma a castanyes rostides. Si vols gaudir d’elles des de la calor de la teva llar, avui t’expliquem com pots rostir castanyes en el microones. Una alternativa senzilla al forn i que és apta per a una infinitat d’opcions creatives.

Passos per a rostir castanyes en el microones

El procés per a rostir castanyes en el microones és extremadament senzill, i en qüestió de minuts podràs estar assaborint aquest deliciós plaer. Tot seguit tens el que has de fer.

Selecció inicial de les castanyes

Abans de començar, el primer que necessites són les teves castanyes. L’ideal és que siguin fresques. Si fa molt temps que són a la teva cuina esperant la seva oportunitat, és molt probable que s’hagin envellit o que fins i tot tinguin alguns inquilins a l’interior.

Per a saber si estan fresques, agafa-les amb la mà i estreny-les lleugerament. Han d’estar fermes al tacte i tenir una pell brillant i sense arrugues. També és recomanable que totes siguin de la mateixa mida.

Ajust del temps i potència del microones

Quan ja tinguis les castanyes que desitgis usar per al teu aperitiu saludable, passem a la preparació d’aquestes. Perquè puguin coure’s bé a l’interior i evitar que explotin, has de fer petites incisions en la part superior de cada castanya.

Després, col·loca-les totes en un recipient que sigui apte per al microones i ajusta el temps i la potència. Aquí tot depèn del model que tinguis i les seves característiques. En qualsevol cas, per a una tassa de castanyes, et recomanem posar mitja potència i cuinar les castanyes durant uns tres minuts. Tanmateix, para esment a com es van fent, ja que els microones escalfen amb molta rapidesa. 

Com evitar que les castanyes explotin

Com ja t’avancem, si no vols que les teves castanyes es converteixin en una bomba dins del teu microones, sempre has de realitzar petits talls a la pell. Amb aquest senzill truc, el vapor que s’acumula a l’interior podrà sortir fora. Però a més de prevenir l’explosió, també facilita que es vagin rostint des d’endins cap a fora. I és que atès que la pell és força gruixuda, pot trigar una mica fins que finalment s’estovin.

Consells per a un rostit perfecte

Que el teu rostit de castanyes sigui perfecte, requerirà d’una mica de pràctica, tant pel que fa a l’elecció de les castanyes com a l’ajust dels temps en el microones. Però a més a més d’aquests punts que ja esmentem, hi ha altres trucs que poden ajudar-te al fet que el resultat sigui per a llepar-se els dits. A continuació et contem alguns suggeriments.

Agregar aromes i sabors

Les castanyes ja són delicioses per si mateixes, però si t’agrada innovar a la cuina o tens algunes preferències respecte als gustos, sempre pots afegir un toc d’originalitat o de personalització.

Per exemple, abans de rostir-les, pots empolvorar-les amb una mescla de canyella i sucre. Amb aquests dos ingredients aconseguiràs un toc dolç i aromàtic. Si prefereixes un gust més salat, prova d’afegir un polsim de sal marina i romaní fresc picat. Les possibilitats són infinites, així que no tinguis por d’experimentar.

Com pelar les castanyes després de rostir-les

Una vegada que has acabat de rostir les castanyes en el microones, cal tenir una mica de paciència i deixar que es refredin una mica. Incideix amb un ganivet en els talls que vas fer al principi, que poden tenir forma de creu. Així, la pell començarà a desprendre’s amb facilitat i aniran mostrant la carn de l’interior i també podràs comprovar si estan llestes o fa falta més temps.

Idees per a gaudir de castanyes rostides

Berenars saludables

Les castanyes rostides són el piscolabis perfecte per a les tardes de tardor. Porta-les en una bossa i gaudeix d’un mos deliciós i saludable mentre passeges pel parc o treballes a l’oficina. O fins i tot per a donar-les-hi als petits de la casa. La seva textura cruixent per fora i el seu interior cremós fan d’aquestes castanyes un plaer irresistible i sa.

Incorporació en receptes

Per a amants de la cuina, les castanyes rostides també són un ingredient molt interessant per a la preparació de moltes receptes. Pica’n algunes i afegeix-les a les teves amanides per a donar-hi un toc cruixent i amb sabor de castanya o afegeix-les a les postres per a una textura única i un sabor tardorenc. Altres opcions saboroses són fer una crema de castanyes per a untar al pa o utilitzar-les com a farciment per a altres plats.

Les castanyes són un fruit extremadament versàtil i amb un sabor molt característic. Les usis com les usis, mai defrauden i sempre afegeixen el seu toc especial.