Salut i medicina

Reflexions sobre “l’operació biquini”

Cada temporada es repeteix la mateixa historia; tan aviat com l’hivern comença la seva retirada, desem els abrics i el dia s’allarga, comença la lluita contra els quilos. És l’anomenada “operació biquini”.

Els professionals que ens dediquem a assessorar sobre temes d’alimentació no deixem d’advertir-ho: no es tracta d’un problema estacional, hem de reaprendre a menjar. Però sembla que no serveix. Com és que ens costa tant d’entendre que alimentar-se bé és la clau?

L’alimentació es un factor molt important a tenir en compte si volem millorar la nostra qualitat de vida. Menjar de manera equilibrada, racionalitzant l’elecció d’aliments i la seva distribució al llarg del dia ens pot reportar grans beneficis, tan a curt termini com en el futur. Les dietes “miracle” no existeixen. Canviar els hàbits alimentaris requereix convicció, constància i realisme. I tenir clar que menjar sa no vol dir renunciar al plaer i al sabor.

Podem obtenir ajuda, guia, consell i acompanyament. La motivació estètica és totalment lícita i ens pot servir com a motivació. Però, al final, nosaltres mateixos som el camí per arribar a l’equilibri.