Actualitat Mútua, Sector assegurances

Per què contractar una assegurança d’hospitalització?

doctora revisa paciente hospital

L’assegurança d’hospitalització permet disposar d’una indemnització econòmica diària que pot ajudar-te a tu i als teus a fer front a les necessitats que sorgeixen quan has de ser ingressat en un centre hospitalari. Vols saber per què contractar una assegurança d’indemnització per hospitalització i quins avantatges t’ofereix aquesta assegurança? T’ho expliquem.

Què és una assegurança d’indemnització per hospitalització?

Malgrat que l’assegurança d’hospitalització és una cosa comuna, són moltes les persones que desconeixen exactament què és. L’assegurança d’hospitalització garanteix una indemnització econòmica per cada dia que el beneficiari de l’assegurança hagi de romandre a l’hospital, amb l’objectiu d’ajudar a fer front a una possible disminució dels ingressos de treball mentre s’està hospitalitzat i a reduir l’impacte de les despeses addicionals no previstes que sorgeixen d’aquesta situació.

La prima sol ser flexible i varia en funció de la indemnització diària contractada amb la companyia asseguradora.

visita familiares hospital

Què cobreix una assegurança d’hospitalització?

Quan hem de ser hospitalitzats per un accident, una malaltia o un altre motiu, a més de fer front a un problema de salut, també sorgeixen altres problemes derivats de la nostra estada a l’hospital que poden afectar la nostra economia i la vida diària de tota la família. Una assegurança d’hospitalització ajuda a cobrir les teves necessitats i les de la teva família perquè només hagis de preocupar-te de la teva recuperació.

Cobertures d’una assegurança d’hospitalització

I quins són llavors les cobertures d’una assegurança d’hospitalització? Doncs, en primer lloc, s’ofereix una indemnització econòmica en el cas que la persona titular del segur hagi de ser hospitalitzada. Els motius poden ser deguts d’indistintament a una causa mèdica, perquè s’ha sofert un accident o perquè hagi de ser necessària una intervenció quirúrgica. La cobertura comença des del primer dia d’ingrés.

Dins de les intervencions i cirurgies s’inclouen també les ambulatòries, en les quals l’hospitalització pot ser de només un dia, amb un mínim de 6 hores. Si en lloc d’una hospitalització corrent, aquesta té lloc en l’UCI, la indemnització econòmica passa a ser doble. Com que la gravetat és major, també ha de ser-ho la resposta que s’ofereix davant aquesta situació.

Quins avantatges ofereix l’assegurança d’hospitalització?

Protecció econòmica

Contractar una assegurança d’hospitalització ofereix una protecció econòmica per a cobrir les nostres despeses habituals i altres despeses extres, ja siguin mèdiques o de qualsevol altre tipus, mentre romanem ingressats.

Per exemple, estar hospitalitzat i no poder exercir l’activitat laboral suposa per a molts treballadors, com els autònoms, una privació o una disminució d’ingressos que pot originar problemes financers importants. Comptar amb una assegurança d’hospitalització suposa una ajuda extra per a cobrir les nostres despeses quan no podem treballar.

O quan en la família un dels progenitors ha d’estar hospitalitzat, la indemnització diària ajuda a cobrir les despeses derivades, com el trasllat dels familiars, el pàrquing, la contractació d’una persona que cuidi als nens o els menjars fora de casa.

Sense reconeixement mèdic

Un dels avantatges d’una assegurança d’hospitalització és que no és necessari passar un reconeixement mèdic per a la seva contractació. No obstant això, cal tenir en compte que els ingressos en un hospital no estan coberts quan es deuen a malalties que ja existien prèviament o perquè el titular s’ha exposat a condicions de risc que van més enllà dels corrents. En qualsevol cas, és convenient consultar les condicions de cada companyia.

Causes múltiples

Excepte en unes certes excepcions com les que hem esmentat, l’assegurança d’hospitalització no distingeix entre les malalties que es presenten o els accidents que poden produir-se en l’àmbit laboral. A més, en general, no és rellevant tampoc l’hospital en el qual se t’ingressa.

No hi ha mancances

Atès que els imprevistos o els accidents tenen lloc sense previ avís, no hi ha cap període de manca per a poder beneficiar-se de la prestació després de ser hospitalitzat. Això significa que, si poc després de contractar la teva pòlissa haguessis de ser hospitalitzat, la teva assegurança ho cobrirà.

Amb tu allà on estiguis

A més de poder ingressar en qualsevol hospital, tant si és públic com a privat, aquest segur també t’ofereix cobertura encara que et trobis en una ciutat diferent a la teva. Perquè l’important és que et recuperis i que mentre ho fas, tu i la teva família pugueu continuar fent front a les vostres obligacions.

joven cuida niña

A més, l’assegurança d’hospitalització aporta avantatges fiscals importants per a les empreses.

Per tant, contractar una assegurança d’hospitalització ens facilita eliminar preocupacions i que puguem centrar-nos només en la recuperació.

Com triar una bona assegurança d’hospitalització?

L’oferta d’assegurances d’hospitalització és molt àmplia i variada. Alguns ofereixen un preu que resulta extremadament atractiu. No obstant això, quan té lloc un accident i hem de ser hospitalitzats, ens adonem que no cobreix la situació en particular que estem vivint. Per a evitar que això succeeixi, és convenient que estiguem atents a una sèrie d’aspectes. A continuació t’expliquem què has de tenir en compte a l’hora de triar una bona assegurança d’hospitalització.

Les cobertures incloses

Tal com dèiem, abans de llançar-te a contractar una assegurança d’indemnització per hospitalització has de llegir la lletra petita. No podem saber les circumstàncies a les quals ens enfrontarem, així que per a evitar trobar-nos desprotegits i sense possibilitat de rèplica, el millor és consultar una a una les cobertures. En el cas que tinguem alguna necessitat en particular que hagi de ser coberta, caldrà esmentar-ho amb la companyia per a consultar la seva política sobre aquest tema. Amb això, podràs prendre una decisió.

Períodes de carència

Encara que en l’assegurança d’hospitalització no sol haver-hi manca perquè no es cobreixen les malalties que ja existien, en algunes companyies sí que n’hi ha. De nou, no podem saber el que succeirà en el dia de demà, però has de valorar si prefereixes ser cobert des que contractes la teva pòlissa o si no t’importa que hagis d’esperar un cert temps.

Reputació i experiència

Que una companyia asseguradora sigui de recent creació no implica que les cobertures que ofereixin no siguin bones o completes, però sí que és interessant assegurar-se que ofereixen una indemnització capaç de cobrir les nostres necessitats.

I amb independència de l’antiguitat de la companyia, consulta també quina és la seva reputació o les opinions que han deixat els seus clients. Aquesta és la teva millor garantia!

Opcions de contacte

Les companyies que ofereixen preus molt baixos per les seves pòlisses, incloent l’assegurança d’hospitalització, solen tenir menys vies de contacte. És a dir, que si et sorgeix un dubte o t’enfrontes a una emergència, és probable que et resulti difícil arribar a dirigir-te a una persona.

El més habitual és que hi hagi un formulari de contacte, un correu electrònic o un xat amb un robot. Per a gaudir de la millor garantia, procura optar per aquelles asseguradores que t’ofereixin un número de telèfon i atenció personalitzada. Ho agrairàs!

MGC Mutua t’ofereix una assegurança d’hospitalització

L’assegurança I-S Hospitalització de la MGC Mutua t’assegura una indemnització per hospitalització en qualsevol centre, ja sigui privat o de la Seguretat Social.

I-S Hospitalització ofereix:

  • Indemnització econòmica en cas d’hospitalització per causa mèdica o quirúrgica, des del primer dia.
  • Doble indemnització econòmica en cas d’hospitalització a UCI.
  • Indemnització econòmica en cas de cirurgia major ambulatòria amb estada en hospital de dia, o equivalent, de 6 hores o més.

Contacta amb nosaltres i t’informarem sense compromís.