Actualitat Mútua, Actualitat Mútua

MGC Mútua reprèn la seva activitat habitual garantint la millor resposta

Ja veiem la llum al final del túnel. Al llarg d’aquest període de confinament hem treballat, i seguirem treballant, per garantir la millor resposta a la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Des de dilluns, dia 1 de juny, les oficines de la Mútua tornen a estar obertes al públic amb la voluntat de prestar servei a tots els mutualistes que requereixen una atenció presencial.

A la Mútua hem desenvolupat un pla de tornada als centres de treball i als consultoris mèdics que s’aplicarà de manera gradual per tal que no es posi en perill la salut de ningú, i s’adoptaran els protocols i mesures de prevenció necessaris per garantir la seguretat dels mutualistes, dels metges i del personal. En el cas del personal no sanitari, al llarg d’aquest període es combinarà el treball presencial amb el teletreball. De la mateixa manera, es continuarà atenent a través de la pàgina web o el telèfon de l’entitat, oferint la mateixa garantia de qualitat en les gestions.

Hem adoptat mesures de seguretat i higiene a totes les oficines, com l’aforament controlat, la instal·lació de mampares, la desinfecció del mobiliari i l’ús de mascaretes, guants i gels hidroalcohòlics.També retornen a la seva activitat, adaptant-se als nous protocols d’atenció derivats de la situació de pandèmia, els centres propis d’MGC Mútua: Centre Mèdic MGC, i el centre d’odontologia, Clínica Belodonte.

La Mútua, en definitiva, continuarà prestant amb normalitat tots els seus serveis, tal com ho ha fet des de l’inici de l’estat d’alarma, perquè la nostra raó de ser sempre han estat els mutualistes. Ara i sempre.

Actuacions al llarg del confinament

Al llarg d’aquests dos darrers mesos, la situació excepcional que hem viscut ens ha obligat a confinar-nos a casa i a restringir els moviments. Per això, la Mútua ha hagut de mantenir les oficines tancades, amb l’únic objectiu de vetllar per la seguretat dels mutualistes i la del seu personal.

Al llarg daquest període, s’ha atès els assegurats des de la seu social de l’entitat, de manera centralitzada, des d’on s’han resolt tots els seus dubtes i s’hi han fet tots els tràmits necessaris. Això ha estat possible perquè l’entitat va reforçar l’atenció amb personal mèdic i sanitari que ha donat resposta a totes les consultes relacionades amb la COVID-19, i que ha fet el seguiment de pacients amb aquesta patologia o d’altres.

En aquesta línia, la Mútua -com tots aquells que, sense demanar res a canvi, s’han posat del costat de la societat davant una situació que ho “exigia”- fent gala d’una gran dosi de solidaritat ha donat cobertura a tots els mutualistes que han resultat contagiats per la pandèmia.

La Fundació MGC aporta el seu granet de sorra

De moment, fins que no se’n trobi la cura o la vacuna, la Mútua s’ha volgut sumar a l’optimisme i l’esperança que ens proporcionen les darreres notícies, segons les quals és força probable que la vacuna estigui disponible cap al gener de 2021.

Investigadors de tots els països hi treballen sense descans. I aquí, a Catalunya, un equip liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet ha engegat un important projecte de recerca per trobar el tractament i la vacuna que permetran combatre la COVID-19. Amb la iniciativa #JoEmCorono ja s’han recaptat més de dos milions d’euros i la Mútua s’hi ha afegit aportant-t’hi el seu granet de sorra mitjançant la Fundació MGC, que hi ha col·laborat amb una donació de 30.000 €.