Actualitat Mútua

La Fundació MGC col·labora en la iniciativa #JoEmCorono per a la investigació del tractament i la vacuna de la Covid-19

Glòria Montasell, mutualista, periodista i directora del programa “Viure des de l’essència”, ha entrevistat el Dr. Bonaventura Clotet, un referent mundial en la investigació de les malalties infeccioses i immunes, i impulsor d’aquesta iniciativa juntament amb el Dr. Oriol Mitjà, que ens parla de quin és l’estat actual de la pandèmia, de la investigació que està portant a terme la Fundació Lluita contra la Sida i, també, de com podem protegir-nos dels contagis.

El Dr. Bonaventura Clotet és Cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses.

La Fundació MGC està col·laborant amb la Fundació del Dr. Clotet en el projecte d’investigació per a la recerca de tractament i de la vacuna per a la Covid-19 amb una aportació econòmica de 30.000€. Per una banda, el Dr. Clotet i el Dr.Oriol Mitjà, investigador de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, encapçalen un assaig clínic aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament que pretén frenar la transmissió del virus. 

Per altra banda, el Dr. Clotet, juntament amb altres investigadors, treballen en un projecte conjunt amb el Barcelona Supercomputing Center en el desenvolupament de fàrmacs, anticossos i una vacuna contra el coronavirus i altres futures amenaces similars.

Amb el lema #Joemcorono que està tenint un gran impacte a les xarxes socials, s’ha impulsat aquest projecte per a la lluita contra la Covid-19 a través d’una campanya liderada per l’actor Marc Clotet, fill del Dr. Clotet, i que ja ha aconseguit recaptar més de 2 milions d’euros.