Salut i medicina

L’homeopatia no és una medicina diferent

Només és una manera diferent de practicar la medicina.

63a Setmana de la prevenció de la Fundació MGC sobre homeopatiaGrip, refredats, ansietat, malalties respiratòries com les al·lergies són patologies habituals amb una incidència creixent en la població, el tractament i la prevenció de les quals és pot fer amb homeopatia.

Grip i malalties víriques

La grip i el refredat són les malalties estacionals amb més incidència en la població. El millor tractament és sempre la prevenció.

Amb l’homeopatia obtenim molt bons resultats en la prevenció i el tractament de la grip i altres patologies víriques de l’hivern. Tenim l’avantatge de poder actuar immunoestimulant el nostre organisme per tal d’alleugerir els símptomes, activar i reforçar les defenses evitant recaigudes.

L’homeopatia és segura i ben tolerada, essent adequada per a tots els pacients, fins i tot dones embarassades, pacients polimedicats, nens i gent gran.

Si fem un tractament preventiu, només serà necessària una visita al començament de l’hivern. En el cas dels nens que van a l’escola o a les llars d’infants és convenient començar el tractament al setembre.

Si, malgrat tot, al llarg del període d’exposició gripal es presenten símptomes el metge homeòpata i prescriurà un tractament adequat a cada persona, depenent de la patologia: amigdalitis, otitis, faringitis, grip, refredat, etc. Els símptomes clínics desapareixen o milloren en les primeres 48 hores i disminueix significativament la necessitat d’analgèsics i antipirètics.

Homeopatia i ansietat

A l’hivern també patim estrès: la feina, els nens, col·legis, reunions, etc. A vegades, no sabem què ens passa i anem al metge preocupats per símptomes diversos com ara alteracions digestives, taquicàrdies, dolors, etc., i resulta que tot això és degut a un trastorn d’ansietat.

L’homeopatia permet tractaments per a les alteracions emocionals, l’ansietat normal i l’estrès, que són tan eficaços com els que ofereixen altres medicaments tradicionals, però sense els seus efectes secundaris.

Normalment, després de la primera visita es cita el pacient al cap d’un mes o mes i mig i, si tot va bé, es planifiquen visites de seguiment cada 2 o 3 mesos, sempre depenent de cada cas particular.

Homeopatia i al·lèrgies

Cada vegada hi ha més al·lèrgies i problemes de rinitis, obstrucció nasal, esternuts, congestió, asma… que ens fan la vida impossible.

La principal causa d’asma bronquial són les al·lèrgies. L’exposició a la pols o a substàncies suspeses en l’aire, com ara el pol·len, substàncies químiques, etc., augmenten la probabilitat d’al·lèrgia respiratòria.

Amb homeopatia s’obtenen molt bons resultats en la prevenció i el tractament de les al·lèrgies estacionals. Pel que fa a les al·lèrgies primaverals (pol·len, gramínies, etc.) s’ha de començar el tractament preventiu al febrer o a principis de març. Si es té qualsevol símptoma, existeixen medicaments homeopàtics que ajuden al tractament, amb l’avantatge de no haver de prendre antihistamínics, ni esprais nassals amb corticoides.

Si l’al·lèrgia no és estacional sinó que dura tot l’any (pols, àcars, etc.) es pot visitar el metge en qualsevol moment per a definir el tractament adequat a cada pacient segons la seva patologia.