Actualitat Mútua, Fundació MGC, Salut i medicina

Les farmàcies de Barcelona faran proves de risc cardiovascular als mutualistes

farmaciaEs posa en marxa un projecte pioner a Espanya que té per objectiu identificar a les oficines de farmàcia la presència de factors de risc cardiovascular i estratificar el risc a deu anys de patir una malaltia coronària en un grup poblacional d’assegurats de la Mútua General de Catalunya en l’àmbit geogràfic del districte de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona). Aquest projecte és possible gràcies a un conveni de col·laboració entre el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i la Mútua.

Al programa (que es va presentar als mitjans de comunicació el passat 3 de febrer) poden participar persones que estiguin assegurades a la Mútua General de Catalunya amb edats compreses entre els 35 i 74 anys, sense cap antecedent personal de malaltia d’origen cardiovascular diagnosticada per un metge (malaltia coronària, vascular cerebral o arterial perifèrica), i que acudeixin a les farmàcies comunitàries participants d’aquest districte barceloní durant tot el període de vigència de la prova pilot que començarà el març de 2014.rda premsa farma

Els resultats obtinguts es lliuraran als serveis mèdics (Unitat de Medicina Preventiva) de la Fundació Mútua General de Catalunya, qui s’encarregarà d’elaborar un pla de salut preventiu individualitzat. Els factors de risc cardiovascular que s’analitzen són l’hàbit tabàquic, l’edat, el sexe, la tensió arterial, la xifra de colesterolèmia, l’IMC (índex de massa corporal) i els possibles antecedents personals de diabetis mellitus diagnosticada, així com la xifra de glucèmia. Davant la presència als resultats obtinguts de com a mínim un factor de risc cardiovascular, es recomanarà visita als serveis assistencials de la Mútua General de Catalunya.

Un fet remarcable és que per primera vegada una entitat asseguradora contempla al farmacèutic com a professional capaç d’intervenir de manera positiva en el desenvolupament de les activitats preventives.

Amb aquest nou programa pilot de detecció de risc cardiovascular, concertat entre el COFB i la Mútua General de Catalunya, s’externalitza per primera vegada un programa de la cartera de serveis a un sistema d’assegurança lliure de salut. En aquest sentit Mútua General de Catalunya incorpora més serveis als seus mutualistes, una estratègia clara de valor afegit en contraposició a altres companyies d’assegurances de salut del mercat.