Salut i medicina

L’acupuntura per al dolor d’espatllla

acupuntura

L’acupuntura és un procediment mèdic molt útil en el tractament de les afeccions de l’aparell locomotor. S’utilitza des de fa molt de temps. Els metges que practiquem l’acupuntura ho comprovem a diari.

La consulta per mal d’espatlla és molt freqüent. Pot tenir diversos orígens: tendinitis, bursitis i, fins i tot, artrosi i processos degeneratius dels tendons.

La dificultat en el moviment, especialment la incapacitat d’aixecar el braç (com per exemple per pentinar-se) i/o la dolor nocturna estan gairebé sempre presents.

El tractament d’electroacupuntura acostuma a ser molt predicible, és a dir, efectiu per recuperar el moviment i calmar la dolor.

A Alemanya han realitzat un estudi científic aleatori, és a dir, amb controls amb acupuntura vertadera, falsa (fer creure que fan acupuntura però en realitat no fan res) i comparat amb el tractament ortopèdic habitual en 424 pacients. Els resultats van ser concloents: Acupuntura xinesa per al tractament del dolor d’espatlla crònic: 65% de resposta favorable a les 6 setmanes, comparat amb el 24% de l’acupuntura sham (falsa acupuntura) i el 37% del tractament ortopèdic conservador.

La acupuntura es un procedimiento médico muy útil en el tratamiento de las afecciones del aparato locomotor. Se utiliza desde hace mucho tiempo. Los médicos que practicamos la acupuntura lo comprobamos a diario.

La consulta por dolor crónico del hombro es muy frecuente. Puede tener distintos orígenes, tendinitis, bursitis, e incluso artrosis o procesos degenerativos en los tendones. La dificultad en el movimiento, especialmente la incapacidad de levantar el brazo (por ejemplo para peinarse) y/o el dolor nocturno están casi siempre presentes.

Setmanes de la Prevenció

El Dr. Marcello Tegiacchi, Acupuntor del Centre Mèdic Mútua General de Catalunya, parlarà, dins el marc de les Setmanes de la Prevenció, sobre el tractament de diverses malalties amb acupuntura i electroacupuntura a la conferència que impartirà dilluns, 30 de setembre, a les 19h, a la sala d’actes “Manel Aran” de la Fundació Mútua General de Catalunya (Tuset, 5-11 – Barcelona).