Salut i medicina

Invisalign: la revolució de l’ortodòncia

La irrupció de la tecnologia a les nostre vides ha transformat la forma de comunicar-nos, de consumir continguts i com ens mobilitzem, entre molts altres hàbits. De la mateixa manera ho fa aportant innovació a l’odontologia.

L’estètica en el somriure és cada vegada més exigent i de la mateixa manera que l’estètica en general es troba en constant evolució, també ho està en l’àmbit odontològic. L’ortodòncia convencional rectifica el somriure i la mala posició dental des de fa molt de temps. No obstant, la tecnologia i les noves eines han permès la creació de nous sistemes complementaris com l’Invisalign.

Invisalign és un sistema d’ortodòncia innovador i còmode que redreça les dents mitjançant alineadors extraïbles pràcticament invisibles. Aquest sistema és el més apropiat per a pacients exigents amb l’estètica, que volen evitar portar una aparell fix de metall o ceràmica que interfereixi en la seva vida diària. 

En què consisteix Invisalign?

Mitjançant l’ús de tecnologia amb escàner 3D i un estudi d’ortodòncia previ, es confirma si el cas a tractar és compatible amb aquesta tècnica. En cas afirmatiu comença la planificació del tractament de forma virtual. El pacient pot veure els moviments que es realitzaran al llarg del tractament i la posició final de les seves dents quan termina en un model 3D.

Una vegada realitzat el pla es fabriquen les fèrules personalitzades, que s’ajusten còmodament a les dents. Les fèrules, transparents i pràcticament imperceptibles, es canvien cada dues setmanes. Mitjançant petits moviments s’aconsegueix moure gradualment la posició de les dents. Aquests alineadors es treuen per menjar i per rentar-se les dents però, per tal d’obtenir resultats òptims, l’ús ideal recomanat és de 20 hores al dia.

El temps de tractament i la quantitat d’alineadors que necessita cada pacient depèn de la complexitat de cada cas. Les visites de revisió es fan cada quatre setmanes, com en un tractament d’ortodòncia convencional, en les que es revisa que tot funcioni correctament i es lliuren els següents alineadors.

Un dels avantatges d’aquesta tècnica és que et permet treure els alineadors amb facilitat. En aquest sentit el pacient ha de ser disciplinat a l’hora d’escollir-la recordant el seu ús òptim (20 hores al dia) perquè sinó no obtindrà els resultats satisfactoris previstos.

Dr. Salvador CarrerasDr. Shum Prats | Ortodoncistes de Clínica Belodonte

Concerta visita amb els nostres doctors al web de la Clínica Belodonte.