Actualitat Mútua

Els mutualistes ja es poden fer una revisió mèdica mitjançant un selfie

La nova funcionalitat de l’app MGC Salut utilitza avançades tecnologies per processar la imatge capturada per la càmera del mòbil i extreure informació de la llum reflectida als vasos sanguinis de la cara.

Actualment, mitjançant els dispositius mòbils es poden realitzar tasques quotidianes com ara obrir un compte corrent, comprar un bitllet d’avió o llogar un cotxe elèctric, entre d’altres. Però, a més, les últimes tecnologies van molt més enllà, com ara saber l’estat de salut d’una persona, en un moment determinat, mitjançant un simple selfie.

Aprofitant aquests avenços tecnològics, es va desenvolupar l’app MGC Mutua Salut, per a dispositius Android i Apple iPhone, dissenyada per facilitar l’accés als mutualistes a tots els recursos assistencials en qualsevol moment i lloc, entre els quals destaca l’historial clínic digital, la gestió d’autoritzacions, etc., tràmits que es fan mitjançant la càmera del mòbil.

Una àmplia gamma de paràmetres de salut

En aquest context, la darrera incorporació ha estat la funcionalitat “Vital Cam”, que és una nova solució de programari, basada en vídeo i intel·ligència artificial, que permet en temps real extreure una àmplia gamma de paràmetres de salut, en un format digital, consistents en: pressió sanguínia, freqüència cardíaca, saturació d’oxigen, freqüència respiratòria i quocient pols-respiració, de manera que el metge té informació i les dades suficients per valorar, en temps real, l’estat de salut del pacient.

“Vital Cam” utilitza avançades tecnologies per processar la imatge capturada per la càmera del mòbil i extreure informació de la llum reflectida als vasos sanguinis de la cara. A més, aquesta tecnologia ha demostrat la seva precisió en assaigs clínics, sempre tenint en compte que les dades obtingudes han de ser valorades per personal sanitari.

Avantatges de la nova funcionalitat “Vital Cam”

Tot això comporta una sèrie d’avantatges, impensables fins fa poc, que van des de poder ser atès de forma remota per un metge, sense necessitat de desplaçaments a la consulta, passant per la immediatesa en el tractament, fins que tots els diagnòstics quedin reflectits a un historial mèdic per, així, veure com evoluciona la malaltia. Accions de prevenció que poden salvar moltes vides.

“Contínuament afegim noves funcionalitats a l’app MGC Mútua Salut perquè sigui realment útil als nostres assegurats, que a més compta amb vídeos tutorials per explicar detalladament algunes característiques i funcionament d’aquesta aplicació. L’app té com a finalitat millorar dia a dia l’experiència dels mutualistes”, indica el Dr. Oriol Domènech, director de Gestió Mèdica i Sinistralitat d’MGC Mútua.