Salut i medicina, Sector assegurances

Desavantatges de les assegurances a baix preu

A Espanya, una gran quantitat de persones opten per contractar una assegurança de salut privada per a complementar o directament substituir els serveis oferts per la sanitat pública. Però a l’hora de contractar-ho, moltes d’elles opten per una assegurança de salut a un preu reduït. No obstant això, no tenen en compte les conseqüències que això pot tenir, ja que en molts casos les cobertures cobertes són molt reduïdes. Vols saber quins són els desavantatges d’una assegurança de salut a baix preu? T’ho expliquem.

Principals desavantatges de les assegurances de salut a baix preu

Si bé aquestes assegurances poden tenir els seus avantatges, com una cobertura molt personalitzada o una major facilitat per a la realització dels tràmits, convé no oblidar que els desavantatges de les assegurances de salut a baix preu també són múltiples. Tenir-les en compte t’ajudarà a valorar si realment són la millor opció a l’hora de triar la teva assegurança.

Diferència de preu poc marcada

En alguns casos, la quantitat de diners que s’estalvia respecte a una assegurança de salut enfront d’un altre és molt baixa. Tant, que no val la pena arriscar-se a eliminar part de les cobertures a canvi d’una diferència de preu irrisòria.

Cobertura limitada

Les assegurances de salut a baix preu solen utilitzar una estratègia de màrqueting per a captar nous clients. El baix preu resulta molt atractiu, no obstant això, l’única cosa que inclou són les cobertures més bàsiques. A l’hora d’afegir les altres, el preu inicial es modifica notablement, i al final, pot arribar a ser fins i tot més alt que els que no amaguen res en la lletra petita.

Relació més distant

Encara que avui dia cada vegada s’aposta més per les relacions digitals a través d’una pantalla i fins i tot aquelles amb xats després dels quals no hi ha cap persona, poder parlar amb una persona també ofereix els seus avantatges.

En determinades circumstàncies pot ser imprescindible contactar amb l’asseguradora de manera directa, i aquest tipus d’assegurances solen posar molts inconvenients sobre aquest tema.

Menor confiança

La trajectòria i experiència que ofereixen algunes companyies no pot reemplaçar-se tan fàcilment. Ser una nova empresa no té per què ser motiu de desconfiança, però sí que convé realitzar una comparació entre les cobertures que s’ofereixen i les de les assegurances amb un preu estàndard.

dona fent ganyotes amb les mansUna parella jove vol comprar un pis i s’informa d’una promoció d’habitatges, ubicats a una zona cèntrica, per comprar sobre plànol. La constructora els presenta l’àtic de la vuitena planta, que disposa de tres habitacions i gaudeix de molta llum. Tot per un preu molt ajustat, gairebé increïble. Compren emocionats pensant en el bon negoci que han tancat, però quan inicien el trasllat arriben les sorpreses. El pis es troba al carrer més concorregut i sorollós de la ciutat, com que no no hi ha ascensor han de pujar a peu fins l’últim pis i, un cop a dins, s’adonen que les habitacions són tant petites que amb prou feina hi col·locaran un llit i un armari junts. El que si és cert es que entra molta llum, però com a conseqüència dels múltiples forats que hi ha al sostre.

Aquesta situació esperpèntica i paròdica ens serveix per exemplificar el que està passant amb les polítiques de captació d’algunes companyies asseguradores, molt arriscades per al client i, freqüentment, vinculades exclusivament a un tema econòmic. La contractació d’una assegurança de salut hauria de comportar un exercici de reflexió que, sovint, no fem atrets pel preu que ens ofereixen. Les ofertes d’assegurances de salut a baix cost estan augmentant any rere any i les conseqüències de la seva contractació comencen a sorgir: manca de cobertures, limitacions de quadre facultatiu, increment abusiu de la quota un cop es perd la promoció i un llarg etcètera d’inconvenients. Sovint, ens adonem de la importància de gaudir d’una assegurança de qualitat quan més la necessitem. I llavors, ja és massa tard.

Davant una oferta llaminera cal obrir bé els ulls abans de decidir, analitzant i comparat què és el que ens estan proposant i quin benefici n’obtindrem.

Màxima cobertura

mosaic d'imatges de les cobertures

Les assegurances de salut de la Mútua garanteixen prestacions exclusives que altres companyies no ofereixen com, per exemple, la cobertura íntegra de la cirurgia dels defectes de la refracció, mitjançant Lasik, quan es superen les 5 diòptries per ull, o el dret a 2 intents d’inseminació artificial i 2 intents de fecundació in vitro o per ICSI per a parelles mutualistes que compleixin els requisits.

Per altra banda, en un tema tan delicat com és el càncer, que té una incidència cada cop major en la nostra societat, la mútua inclou en les seves assegurances de salut avenços en el tractament oncològic, en matèria de diagnòstic i tractament, per tal de donar la màxima cobertura als mutualistes quan més ho necessiten. No es tracta només de cobrir una contingència, també s’ha de fer de la manera més àmplia possible.

A més, podem dir que comptem amb la cobertura de pròtesis més completa del mercat, un quadre mèdic que contempla els centres i professionals de referència i amb una sèrie de serveis franquiciats (estètica, odontologia, medicines alternatives, etc.) que són el millor complement a les nostres assegurances de salut.

El convidem a que visiti la nostra plana especial per a ampliar la informació sobre les nostres cobertures i que pugui valorar per vostè mateix què ens diferencia de la resta de companyies.

Més informació: