Exercici, Vida Sana

Consells per reprendre l’exercici físic després de les vacances

Retomar el ejercicio después de las vacaciones

El setembre comporta per a molts la fi de les vacances. Després d’aquest merescut període de descans i desconnexió, tornar a la rutina se’ns pot fer una mica costa amunt, sobretot a l’hora de reprendre l’hàbit de l’exercici. Com podem superar aquest repte i tornar a fer esport després de les vacances?

Troba la motivació

La tornada de les vacances és una època intensa per a tota la família. Toca tornar a la feina, fer compres i gestions, preparar la tornada a l’escola… És una llarga llista en la qual ens pot costar trobar un forat per practicar exercici.

El més important és trobar la motivació i no reprendre la pràctica esportiva com una obligació, perquè no ho farem a gust i fins i tot és possible que abandonem després d’uns quants dies. Reprendre hàbits saludables, alliberar estrès, desconnectar de la rutina, sentir-te bé amb el teu cos, socialitzar… Trobar la teva farà que et posis les piles. Per exemple, anar acompanyat i establir reptes conjunts és una bona motivació a l’hora de fer exercici i fa que les dinàmiques esportives siguin més amenes.

[mautic type=”content” slot=”ebook-04-ca” /]

Aprofita per fer una revisió mèdica

La tornada de les vacances és un bon moment per fer una visita al nostre metge de família, el nostre fisioterapeuta o un podòleg esportiu perquè ens faci una bona revisió que pugui evitar problemes a l’hora de reprendre la pràctica esportiva, i fins i tot ens permeti millorar el nostre rendiment.

Retomar el ejercicio después de las vacaciones

Comença de mica en mica

Després de les setmanes de relaxació, sobretot si no hem fet exercici durant les vacances, els músculs han perdut força, de manera que no estem en la mateixa forma física que abans. Per tant, hem de prendre’ns-ho amb tranquil·litat. La tornada a l’activitat esportiva s’ha de fer de manera gradual i progressiva, fixant-nos objectius realistes segons la nostra edat, condició física i estat de salut, per evitar lesions.

És important ampliar, abans i després de l’exercici, el temps d’escalfament i estiraments (uns 20 minuts) perquè el nostre cos s’adapti a la nova situació. I es recomana començar amb exercicis més suaus i anar pujant en intensitat i durada de forma progressiva, fins a arribar a la nostra forma física anterior.

Recorda que si en algun moment durant l’activitat es presenten signes o símptomes d’alarma, com ara ofec, dolor al pit, mareig, pèrdua de coneixement, sensació de palpitacions, dolors musculars o articulars, hem d’interrompre la pràctica d’exercici i consultar amb un metge de manera immediata.

Busca alternatives al gimnàs

Fer esport no és sempre anar al gimnàs, sobretot en aquesta situació atípica en què les mesures sanitàries recomanen distanciament social i en qualsevol moment es pot limitar l’aforament o l’assistència a certs locals i establiments.

Com a alternativa al gimnàs, altres exercicis saludables per posar-nos en forma poden ser fer exercici a casa, sortir a caminar, a córrer, fer senderisme, pujar escales en comptes d’utilitzar l’ascensor o canviar el cotxe per la bici.

Retomar el ejercicio después de las vacaciones

Cuida l’alimentació, la hidratació i el descans

Durant les vacances solem abandonar una mica les rutines d’alimentació i descans, però no hem d’oblidar que una bona nutrició, una hidratació adequada i un bon descans són els millors aliats de l’exercici físic i, en general, d’una bona salut.

Respecta les recomanacions sanitàries

Com que aquest any les circumstàncies estan fent que visquem un període excepcional, si us plau, seguim totes les recomanacions sanitàries a l’hora de practicar esport i actuem amb responsabilitat.