Salut i medicina, Sector assegurances

Avantatges de la teleconsulta i la videoconsulta mèdica

Teleconsulta médica Els avenços tecnològics ens ofereixen constantement noves formes de comunicació amb multitud d’aplicacions en tots els camps. En aquest sentit, la teleconsulta i la videoconsulta mèdica faciliten i milloren la qualitat de l’assistència sanitària al pacient, de manera que són eines cada vegada més utilitzades en l’àmbit de la salut.

Teleconsulta mèdica

En multitud d’ocasions ens sorgeixen dubtes de salut que ens agradaria consultar amb un metge de família o un especialista. No obstant això, ja sigui per horari, per dificultats perquè el malalt surti de casa, perquè ens trobem de viatge o per motius diversos, és difícil arribar al nostre centre sanitari. En aquests casos, el servei de teleconsulta mèdica ens permet obtenir una resposta de manera ràpida i efectiva, evitant desplaçaments innecessaris. Per mitjà d’una simple trucada telefònica, un especialista mèdic ens pot orientar sobre qualsevol problema de salut i oferir-nos la solució més adequada a qualsevol hora del dia i la nit i durant tots els dies de l’any, amb la tranquil·litat que això ens aporta, especialment en cas de requerir assistència sanitària d’urgència. Mitjançant el servei de teleconsulta mèdica podem obtenir informació general sobre:
 • Urgències mèdiques
 • Malalties i símptomes
 • Metge a domicili
 • Medicina general, pediatria, ginecologia
 • Ús de fàrmacs
 • Vacunació (infantil, grip, viatgers)
 • Proves diagnòstiques i intervencions
 • Interpretació d’anàlisis clíniques
 • Mesures de prevenció, consells i recomanacions

Videoconsulta mèdica

L’atenció mèdica a través de videoconferència és una altra modalitat de comunicació que diversifica i augmenta l’accessibilitat al metge o a l’especialista sense perdre el contacte personal i visual. És una atenció exclusiva i confidencial, de la mateixa manera que quan acudim a la consulta presencialment, per la qual cosa no solament suposa un benefici en la relació entre el metge i el pacient, sinó que també està obtenint molt bons resultats a l’hora d’aconseguir una millor adherència als tractaments.
Videoconsulta médica
L’objectiu de la videoconsulta mèdica és resoldre de forma ràpida i eficaç problemes del pacient que no requereixen un examen físic de forma immediata. Alguns tipus de pacients, com ara els crònics, es beneficien especialment d’aquest servei, ja que s’eviten despeses i desplaçaments innecessaris. I els metges cada vegada valoren més aquesta modalitat com una forma de facilitar i complementar l’assistència als pacients i, per tant, de millorar la seva atenció. Un estudi recent ha mostrat que amb la teleconsulta mèdica hi ha:
 • un 38% menys d’ingressos hospitalaris
 • un 31% menys de reincidència en els ingressos hospitalaris
 • un 63% més de probabilitat que els pacients passin menys dies a l’hospital.
Els avantatges de la videoconsulta mèdica són molts:

Flexibilitat d’espai i horari

Tan sols es necessita disposar d’un dispositiu mòbil amb connexió a internet per poder realitzar la consulta amb el metge al lloc on al pacient li sigui més còmode (a casa, a la feina, etc.).

Evita desplaçaments i estalvia temps

És un dels avantatges més valorats pels pacients, que no han de desplaçar-se al centre mèdic llevat que sigui estrictament necessari. Aquest benefici és especialment rellevant per als pacients crònics, que requereixen una atenció periòdica, en casos en què el pacient té dificultat per sortir de casa i en casos en què els pacients estan en zones poc accessibles, com ara a zones rurals allunyades.

Rapidesa

Tot el procés s’agilitza, des de la sol·licitud de cita, la consulta i la resposta fins al possible tractament mèdic. D’altra banda, és un fet que molts malalts retarden la decisió d’acudir al metge fins que els símptomes ja són més preocupants, a causa de la mandra o de la falta de temps. L’agilitat de la consulta en línia és una bona opció per abordar de forma ràpida els problemes de salut i aconseguir un diagnòstic aviat.

Seguretat

Amb la videoconsulta mèdica es poden evitar certs riscos, sobretot en els pacients més vulnerables. Les sales d’espera dels centres mèdics i hospitals tenen capacitat per a microbis i virus, sobretot en temporades d’epidèmies, als quals no cal exposar-se.

Fiabilitat

Amb una videoconsulta en línia, el metge pot valorar símptomes com ara el so d’una tos o l’aspecte d’una inflamació, i oferir un bon diagnòstic. D’altra banda, com que queda tot registrat en l’aplicació mòbil, és fàcil revisar l’historial de consultes i els comentaris i notes que el metge ha elaborat per al nostre cas en particular.

Prevé l’autodiagnòstic i l’automedicació

Massa sovint els pacients busquen a internet un diagnòstic als seus símptomes i informació de possibles tractaments. Si la informació no es contrasta amb un professional de la salut, els resultats poden no ser els esperats i, fins i tot, es pot agreujar la situació. L’accessibilitat i la facilitat d’una consulta en línia amb el teu metge de confiança disminueix els riscos d’autodiagnòstic i automedicació. Cal dir que no tots els casos es poden tractar mitjançant una videoconsulta mèdica. Per a alguns problemes, caldrà una consulta presencial per poder avaluar la situació del pacient o per determinar el tractament. Les urgències, per exemple, s’han de tractar com a tals.

Les assegurances de MGC Mútua posen a la teva disposició els serveis de teleconsulta i videoconsulta mèdica

Tots els mutualistes amb una assegurança d’assistència sanitària disposen de servei de Teleconsulta Mèdica, en el qual s’han reforçat les àrees de Teleconsulta Pediàtrica i Teleconsulta Psicològica. Si ets mutualista recorda que per a tots els serveis de teleconsulta, també el d’Urgències 24 h, ja no has d’utilitzar l’antic 902 sinó el 619 818 555. Si necessites un altre tipus d’informació sobre les teves cobertures et pots dirigir via mail a atm@mgc.es o trucant al 93 414 36 00.

Teleconsulta mèdica

Amb el servei Mútua 24 h (619 818 555), un metge t’orientarà sobre qualsevol problema de salut i t’oferirà la solució més adequada, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, ja sigui coordinant l’enviament d’un metge a domicili o una ambulància, per a casos de gravetat, o atenent les consultes sobre qualsevol altre qüestió relacionada amb la salut (fàrmacs, vacunacions, primers auxilis, cobertures i quadre facultatiu…). Des del territori nacional o, si el mutualista té concertada alguna de les assegurances d’assistència sanitària de la Mútua, també des de l’estranger.

Teleconsulta pediàtrica

Disponible 24 hores els 365 dies de l’any (619818 555). A més de orientar-te i oferir les solucions més adequades per fer front als casos més greus, donarà resposta a consultes sobre pediatria o puericultura.

Teleconsulta psicològica

T’orientarà per afrontar aquelles situacions que requereixen l’atenció d’un psicòleg, per trobar una resposta adequada a les teves inquietuds. S’ofereix de 7 h a 23 h, els 365 dies de l’any (619818 555).

Videoconsulta mèdica i pediàtrica, disponible a l’app de MGC Mútua.

App Mútua General de Catalunya
 • Des de casa, quan tu vulguis i amb el dispositiu mòbil.
 • Programa la teva cita amb el metge de l’especialitat que necessitis.
 • Demana que un metge et digui directament i t’orienti sobre qualsevol aspecte relacionat amb la teva salut.
 • Consulta el teu calendari de visites, gestiona amb comoditat les teves consultes programades.
 • Fes arribar al metge fotografies i informes mèdics perquè valori el teu estat actual de salut.
 • Servei de consulta en línia del quadre mèdic de la teva assegurança, amb la gestió de favorits, on podràs guardar els metges que t’interessin més i accedir directament quan ho necessitis. Actualment, la Mútua està treballant en l’ampliació del ventall de serveis de l’app disponibles per als mutualistes.
L’app està disponible a Android i IOS. Descarrega-la ara! Per a més informació contacta amb nosaltres a través del formulari o trucant al 93 414 36 00.