Actualitat Mútua, Entrevistes

“Veig que a la Mútua hi conflueixen dos mons: la tradició i el seny; i la modernitat i el geni.”

srgi

En Sergi Martínez és cap de l’oficina de la Mútua a Terrassa. És afable, molt agradable en la conversa i en el tracte. Li agraden els reptes. La vida per a ell és una cursa de fons i d’aprenentatge, que té les seves alegries i també els seus obstacles. “Simplement” s’han de superar per tal de continuar valorant el que som, el que fem i, sobretot, el que som capaços d’aconseguir. L’”esperit Mútua”, sens dubte, ha arrelat profundament en ell o… potser ja el portava amb ell mateix?

Quan vas entrar a la Mútua? El 22 de gener de 2014.

Com et definiries a tu mateix? És difícil definir-me a mi mateix, però tinc una característica que identifico clarament, i és que sóc molt positiu. Davant les adversitats em creixo, perquè sé que tard o d’hora trobo la solució, i quan arriba aquest moment sempre em quedo amb alguna cosa positiva de tot plegat. Surto reforçat, amb més energia positiva i preparat pel següent “combat”.

Quines són les qualitats que més valores en les persones i per què? Faig un repàs mental de les persones amb les quals tinc relació, ja siguin familiars, amics, coneguts o companys de feina, i m’adono que amb tothom tinc bona sintonia i bon rotllo. Està clar que amb alguns més que amb d’altres… Les qualitats que més valoro en una persona són la sinceritat i el sentit de l’humor. La primera, perquè crec que és el pilar que aguanta una relació de confiança i la segona, perquè fa que tot sigui una mica més fàcil.

Com veu la Mútua algú que és relativament nou? Com bé dius, després de quasi ‘un any i mig treballant a la Mútua, veig que conflueixen dos mons i dues maneres de fer. Per una banda la tradició i el seny i, per l’altre, la modernitat i el geni. Aquesta interessant barreja fa que siguem capaços de fer coses increïbles, que trenquem esquemes dins del nostre sector i que estiguem inventant un camí nou. I que, alhora, ho estiguem fent amb pas ferm i segur, la qual cosa em genera excitació i, al mateix temps, també em transmet confiança.

segi2Que creus que aporta l’Espai Mútua? Aporta una nova i innovadora manera de relacionar-nos amb els nostres mutualistes i també amb els que no ho són. Genera il·lusió, orgull i sentiment de pertinença a la Mútua. Aporta “aire fresc” en el atomitzat món de les assegurances de salut i, per tant, eines molt potents per fidelitzar els nostres assegurats. Quan el projecte “Espai Mútua” estigui totalment desplegat i en marxa a totes les oficines, no tinc cap dubte que aconseguirem els objectius que ens proposem i establirem un abans i un desprès, que amb el temps, estic segur, serà un cas d’èxit digne d’estudi i anàlisi a les millors escoles de negoci.

Què és per a tu tenir “actitud Mútua”? És reflexionar en com faig les coses i com les puc millorar. És estar a davant del meu equip quan s’ha de donar la cara i compartir els èxits amb tots quant arriben. També, és estar a disposició dels meus companys per ajudar en el que pugui, i que ells ho sàpiguen. És creure i tenir fe en les persones que prenen dedicions a la Mútua. És anar a treballar cada dia pensant que serà millor que l’anterior.

Que és el que més t’agrada de la teva feina i el que menys? Tinc la gran sort que gaudeixo treballant, però si he d’escollir quelcom, diria que quan els comercials tornen a la oficina amb una sol·licitud signada. Em produeix una sensació molt agradable. El que menys, també ho tinc clar: no puc amb els papers, sóc antipapers, tot i que ja tinc uns anyets em van sortir les dents amb els ordinadors i durant molts anys m’he dedicat professionalment a la consultoria informàtica i a implementar sistemes sense papers, per tant somio amb que arribarà un dia en que tot ho farem digitalment.