Actualitat Mútua

“Un repte important”

Vull agrair molt sincerament la confiança que ha dipositat en mi el Consell d’Administració. Per a mi és un gran honor dirigir la Mútua, fonamentalment, el seu gran equip humà, la seva gent. M’agradaria ser un bon director d’orquestra; crec que tenim uns bons músics i hem de treballar per tenir els millors, i perquè l’orquestra no desafini mai.

Detall de les mans d'un escalador pujant una montanyaNo tenim més remei que viure el temps que ens ha tocat viure, sense abaixar els braços, però recuperant els valors que s’han anat perdent al llarg dels darrers anys, perquè el desastre econòmic al que hem arribat no es aliè a la crisi ètica que va arrencar als anys vuitanta.

No crec que ningú pugui negar que la crisi econòmica està íntimament relacionada amb la crisi moral i que el pensament liberal i neoliberal ha anat acompanyat d’un deixar fer que ha accentuat el que “mai” no ha de ser prioritari: egoisme, consumisme, individualisme, corporativisme… fent que es dilueixi la idea del “bé comú”.

No s’ha d’inventar res de nou, sinó desempolsegar els vells valors  -entesos en un ventall molt ampli-  abandonats als trasters durant dècades. El que necessita la societat són valors ètics prioritaris. Hi ha valors socials, econòmics, esportius…, però el més important són els ètics.

I a la Mútua ho hem de concretar aportant les qualitats que han de tenir els joves per aconseguir l’èxit (il·lusió, talent, preparació i treball) i les que diuen que distingeixen a les persones brillants (creativitat, tenacitat i resistència al fracàs), afegint-t’hi dos conceptes més que desperten la ment: l’intercanvi d’idees i l’absència de dogmes. Hem de posar en lletres majúscules l’esforç, la dedicació i el treball en equip. Posar el col·lectiu per davant de les individualitats és fonamental.

Tenim davant nostre un repte important i la millor manera d’enfrontar-s’hi és fent el que sabem fer: oferir una bona assistència, unes bones cobertures i un bon servei. Continuarem garantint als mutualistes la qualitat de sempre, donant l’adequada resposta a la confiança que ens atorguen; “confiança”, que és el valor i la característica que ens diferencia dels nostres competidors i que es tradueix en la tranquil·litat que aporta la Mútua als que, amb esperit mutualista i vocació de continuïtat, volen tenir cura de la seva salut i la seva seguretat (en tots els àmbits asseguradors).  I això ho farem amb dedicació i compromís, perquè forma part de la nostra manera de ser i d’entendre el mutualisme.