Actualitat Mútua, Fundació MGC

Un desig solidari

origamiLa Fundació Mútua General de Catalunya ha posat en marxa la iniciativa “1 origami 1 euro“. La finalitat és compartir un desig solidari amb tota la societat i per cada grua donarà un euro en benefici de La Marató de TV3. Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat.

La Fundació Mútua General de Catalunya té com objectiu promoure plans de prevenció de la salut en benefici de tota la societat. Aquest any, especialment difícil per la persistent crisi econòmica, ha decidir engegar un projecte destinat a ajudar econòmicament alguna entitat que compartís aquest mateix criteri.

A qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig

Sabies que hi ha una antiga llegenda japonesa, Senbazuru, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig? Les mil grues d’origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una petita nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l’hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper.

sembazuruVa pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc va acabar de fer totes les grues (va haver de parar quan portava 644). Però, Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d’aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.

Tradicionalment, el fet de regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. Se’n regalen, entre d’altres moments, quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt… o bé es poden regalar a algú que estimes o que és important per a tu.

Recollint l’esperit de la història de les 1.000 grues de paper, la Fundació et proposa transformar el teu desig solidari de salut, felicitat i benestar, en una grua de paper. a canvi, nosaltres la farem volar. A YouTube trobaràs un vídeo elaborat per nosaltres en el que s’explica, pas a pas, com confeccionar un origami. És molt senzill i només cal fer exactament el que se’ns indica.