Actualitat Mútua

Tornen les grues solidàries de la Fundació Mútua General de Catalunya

origamis marcasComença la IV Edició de la campanya “1 origami 1 euro” i la Fundació i la Mútua senten un gran orgull d’aconseguir que tornin a participar activament els nens i les famílies de les escoles de Catalunya. Que siguin i se sentin protagonistes. El seu desig és que sentin com a pròpia la donació econòmica que es fa des de la Fundació Mútua General de Catalunya.

Com a la darrera i exitosa edició de l’any passat, enguany, amb la campanya “1 origami 1 euro”, es distribuirà la donació econòmica entre diferents entitats fortament arrelades al nostre territori, diversificant la nostra solidaritat, per tal d’arribar a entitats que promouen la investigació mèdica, però també que es mobilitzen per ajudar als més desafavorits.

Per una banda, els fons es destinaran a la investigació i al tractament de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, la causa promoguda per La Marató de TV3 aquest 2016. Així mateix, la donació ajudarà a atendre les necessitats psicoemocionals, socials, educatives i econòmiques de les famílies amb nens amb càncer, la raó d’existir de la Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i,per últim,els fons aniran també a la Fundació Ivan Mañero, que treballa principalment en obres socials a Guinea Bissau, un dels països més pobres del planeta. Com en l’anterior edició, seran les escoles les que escolliran quina serà la destinatària de la donació corresponent.

El “Repte Senbazuru”

Les grues solidàries tornen a aixecar el vol. L’acció solidària comença ara, a l’octubre, i torna amb força a les escoles de Catalunya, en les que tants èxits ha aconseguit. Novament confiarem en milers de nens i nenes per a confeccionar, com a mínim, 50.000 origamis, que és la xifra límit en euros que la Fundació Mútua General de Catalunya destinarà a l’aportació econòmica d’enguany.

A més, com a novetat, en aquesta edició animarem les escoles a confeccionar senbazurus. La idea del “Repte Senbazuru” és aconseguir que els alumnes, a més de fer origamis, intentin lliurar-los en aquest format (1.000 grues unides amb fils formant un gran lligam). Aquesta original composició representa el treball en comú que busca un desig de salut, seguint l’esperit de la llegenda. Es planteja com un objectiu que s’ha d’aconseguir mitjançant la feina en equip de tots els nens i nenes, posant en valor el seu esforç, imaginació i solidaritat.

logo_1origami1euro_blancL’any passat es van recollir gairebé 300.000 bons desitjos!

L’any passat els més de 70.000 infants de las 221 escoles que van participar, juntament amb diverses associacions i molts pares i mares i professors, van fer quasi 300.000 origamis, és a dir 6 vegades l’objectiu inicial! La Fundació Mútua General de Catalunya va transformar tots aquests bons desitjos en una donació de 50.000€ que es va destinar a la Fundació La Marató, a la Fundació Josep Carreras i a la Fundació Catalana Síndrome de Down.

El projecte “1 origami 1 euro” és una acció solidària diferent, que ha assolit un gran èxit en totes les seves edicions i que ens permet aportar a la societat el nostre granet de sorra, un èxit que volem tornar a repetir aquest 2016. Ens inspira la història japonesa d’una nena, la Sadako Sasaki, i les 1.000 grues de paper. Segons diu la llegenda regalar origamis (grues de paper) està associat al fet de desitjar salut, benestar i felicitat.

Us proposem transformar el vostre desig solidari en una grua de paper. Us hi sumeu?