Actualitat Mútua

Solidaritat Sant Joan de Deu i Amics de la Gent Gran reben les donacions econòmiques d’1 origami 1 euro

Els passats 25 i 30 de gener van tenir lloc els diferents actes de lliurament de les donacions econòmiques de la cinquena edició de la campanya solidaria 1 origami 1 euro, promoguda per la Fundació Mútua General de Catalunya, a les organitzacions Solidaritat Sant Joan de Deu i Amics de la Gent Gran, respectivament.

La  voluntat de la Fundació Mútua General de Catalunya amb aquesta iniciativa és diversificar la solidaritat per tal d’arribar a entitats que promouen la recerca mèdica, així com aquelles que es mobilitzen per ajudar els més desafavorits. Com en les edicions anteriors, han estat les escoles les que van escollir l’entitat destinatària de la donació corresponent.

La campanya solidària 1 origami 1 euro està inspirada en una antiga llegenda japonesa, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig. Tradicionalment, el fet de regalar grues s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat.

En la darrera edició d’1 origami 1 euro van participar més de 200 escoles i associacions de Catalunya en l’elaboració de més de 200.000 grues de paper, petites obres d’art plenes de desitjos. Les grues destinades a Solidaritat Sant Joan de Deu es van traduir en un donatiu econòmic d’11.280 €. A l’entrega del xec van estar presents Joan Guitart, president de la Fundació Mútua General de Catalunya, i Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Deu.

La solidaritat és una actitud inherent a l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, una entitat religiosa sense ànim de lucre que des dels seus orígens acull, acompanya i es compromet amb les persones més desfavorides d’aquest món. Aquest compromís, sentint que tots pertanyem a la mateixa comunitat, és el que la mou per construir un món més just i hospitalari.

Per altra banda, les grues destinades a Amics de la Gent Gran es van traduir en un donatiu econòmic de 7.570 €. A l’entrega del xec van estar presents Joan Guitart, president de la Fundació Mútua General de Catalunya, Núria Morer, cap del departament de Marketing de la Mútua, Albert Quiles i Miriam Millán, director i coordinadora de sensibilització i captació de fons d’Amics de la Gent Gran, respectivament.

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La seva missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, mitjançant l’acció de persones voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat.