Actualitat Mútua, Sector assegurances

Quina és la millor edat per contractar una assegurança de salut?

seguros de salud

L’edat és un factor clau a l’hora de contractar una assegurança de salut, ja que les primes poden variar de manera significativa depenent del moment en què en contractem una. Per aprofitar-ne al màxim tots els avantatges, és millor fer-ho quan som joves. T’expliquem tot sobre els avantatges i beneficis de les assegurances de salut per a joves.

A quina edat es pot contractar una assegurança de salu

Protegir la nostra salut i la dels nostres éssers estimats és important a qualsevol edat. Evitar llargues llistes d’espera o demanar cita directament amb un especialista són alguns dels avantatges que ens ofereix la sanitat privada i és el motiu pel qual moltes persones opten per contractar una assegurança de salut com a complement a la pública.

No obstant això, moltes vegades ens sorgeix el dubte de quin és el millor moment per contractar una assegurança mèdica, ja que quan som joves, com que tenim bona salut, pensem que no compensa pagar la pòlissa d’una assegurança de salut per a joves, perquè no l’utilitzarem gaire i les prestacions de la sanitat pública ja són suficients. Tanmateix, escollir amb cura l’edat per fer-nos una assegurança de salut privada pot ser un gran motiu d’estalvi a llarg termini i, paradoxalment, la millor edat és quan som joves.

seguros de salud

Què tenir en compte a l’hora de triar una assegurança mèdica per a joves?

L’estat de salut, un dels factors principals a l’hora d’establir el preu de la pòlissa de l’assegurança

L’avaluació mèdica de l’acceptant de l’assegurança a través d’un qüestionari o d’un examen mèdic és un dels primers passos que fa la companyia asseguradora per establir un preu de la pòlissa que sigui just per a totes dues parts. Encara que l’estat de salut depengui de cada persona, normalment, com més edat, més problemes o xacres es tenen, de manera que les despeses mèdiques se suposen superiors als d’una persona jove. És el que en l’assegurança de salut s’anomena “preexistència” de condicions mèdiques: determinades malalties cròniques, patologies o lesions prèvies que el prenedor de l’assegurança per a joves presenta amb anterioritat a la contractació de l’assegurança pot ser que no s’incloguin en la pòlissa o que fer-ho ens costi un extra a la prima.

D’aquesta manera, és normal que contractar una assegurança de salut sigui més econòmic per a una persona jove, entre els 20 i els 30 anys, que per a una persona d’edat més avançada. I cal tenir en compte que moltes asseguradores de salut no accepten clients a partir d’una determinada edat (60 o 65 anys).

Els períodes de carència

Per tal d’evitar el frau i que una persona contracti una assegurança de salut només per fer-se alguna prova mèdica, tractament o intervenció quirúrgica i després es doni de baixa, les asseguradores de salut s’estableixen períodes de carència per a determinats serveis. És a dir, un temps d’espera per poder accedir-hi un cop entra en vigor la pòlissa. Per tant, si som previsors i contractem l’assegurança de salut a una edat primerenca, quan necessitem accedir a aquest tipus de proves el temps d’espera ja haurà passat.

seguros de salud

La joventut no garanteix una bona salut

Els problemes de salut poden sorgir realment a qualsevol edat i, quan som joves, a causa d’alguna malaltia, accident o imprevist de salut, també podem necessitar en algun moment algun tractament o intervenció. Per aquest motiu, la contractació d’una assegurança mèdica no depèn només del nostre estat de salut actual.

A més, encara que la persona prenedora de l’assegurança ha de ser major d’edat, no cal que els beneficiaris (els que gaudeixen de les seves prestacions) ho siguin. I, si inclous a la pòlissa els teus fills, pots beneficiar-te de descomptes en pòlisses familiars.

Avantatges de les assegurances de salut per a joves

Si estàs valorant la possibilitat de contractar aquest tipus d’assegurança, però no tens del tot clar si realment et val la pena és bo que sàpigues els avantatges de les assegurances de salut per a joves. Aquestes són els principals avantatges d’aquest tipus de pòlisses per a joves.

Prepara’t per al futur

Encara ets jove i gaudeixes de bona salut, la qual cosa suposa indubtablement un dels principals avantatges de les assegurances de salut per a joves. Per què? Doncs perquè el preu serà considerablement més baix. A aquestes edats, el més normal és que no s’hagin sofert malalties de gravetat ni que tampoc hagin aparegut les cròniques o les seqüeles de lesions passades. La qual cosa farà que el preu inicial de la teva assegurança, així com el de les posteriors renovacions, serà molt econòmic. No obstant això, podràs gaudir de totes les cobertures que t’ofereix!

Evitaràs ser rebutjat

Tenir una assegurança de salut contractada des de la joventut evitarà que el dia de demà les malalties que ja pateixis puguin quedar excloses de la teva cobertura. És el que es coneix com a condicions mèdiques preexistents, i són aquelles cròniques o que apareixen a conseqüència d’algun accident previ que s’hagi pogut sofrir En la joventut, aquestes seran inexistents. Així que podràs gaudir d’una cobertura completa per al dia de demà. Aposta per la teva tranquil·litat!

Digues adéu als períodes de carència

Com hem vist, el temps de manca és aquell que has d’esperar abans de poder fer-te determinades proves. D’aquesta manera, s’evita la contractació amb l’única finalitat d’estalviïs l’import d’aquestes. Durant la joventut, aquestes no seran necessàries excepte casos excepcionals. Per tant, per a quan et facin falta, aquest període haurà finalitzat i podràs accedir a elles sense problema.

Millor prevenir que arriscar

Un altre dels avantatges de les assegurances de salut per a joves és que podràs anticipar-te al que pugui passar. Gaudir avui de bona salut no significa que estiguem exempts de sofrir un accident o alguna malaltia. La millor manera de preparar-se per a un futur incert és disposar d’una cobertura completa.

Com a conclusió, contractar una assegurança de salut quan ets jove és una inversió en salut a llarg termini. D’aquesta manera, podràs accedir a millors preus, ofertes i descomptes en el futur, quan sorgeixi la necessitat.

L’assegurança de salut d’MGC Mútua, la millor opció per tenir cura de la teva salut i la de la teva família.

seguros de salud

L’assegurança de salut de MGC Mútua inclou les cobertures més completes, incloent prestacions importants que altres companyies no cobreixen, i un ampli quadre facultatiu. Es complementa, a més, amb un ampli ventall de serveis que garanteixen als nostres associats una atenció integral i immediata. Entre d’altres:

  • Disposa d’un ampli quadre mèdic a tot Espanya que compta, només a Catalunya i Balears, amb més de 10.000 professionals, centres i clíniques.
  • Hospitalització a tot el món, fins a 42.000 €, per a tractaments especials fora del quadre.
  • Cobertura d’assistència en viatge amb validesa a tot el món.
  • Espai Mútua, un nou concepte d’oficina que t’ofereix, sense cost, serveis extra d’interès per a tota la família, com ara Espai Mútua aniversari, Espai Mútua estudis, Espai Mútua negocis i Espai Mútua salut.
  • Pla personalitzat de manteniment de la salut, amb exhaustiva revisió mèdica inicial i pla de prevenció a mida.
  • Assistència integral del càncer, incloent medicacions i teràpies que altres companyies no cobreixen.
  • Assegurança dental. Odontologia bàsica coberta i la resta a preus especials.

Sol·licita’n més informació enviant el següent formulari o trucant al telèfon 93 414 36 00.