Actualitat Mútua, Sector assegurances

Què hem de saber abans de contractar una assegurança de salut?

Seguro de salud-familia

Quan ens plantegem contractar una assegurança de salut privada hem de tenir en compte alguns aspectes, com ara les cobertures, les mancances i les exclusions, per poder triar la que millor s’adapta a les nostres necessitats.
En l’article d’avui parlarem sobre tot el que has de saber abans de contractar una assegurança mèdica.

El nombre de persones que es plantegen contractar una assegurança mèdica privada com a complement de la sanitat pública creix cada any, així com l’oferta de les companyies asseguradores. Davant la gran varietat d’opcions que tenim a l’abast, contractar una assegurança de salut privada, a priori, no sembla una tasca fàcil.

¿Com contractar una assegurança de salut i escollir la correcta?

Per triar l’assegurança de salud que realment s’adapti a les nostres necessitats hem de tenir en compte aspectes importants que ens donaran informació, tant del que ens ofereix com del que ens limita cada pòlissa. Aquests són els aspectes més importants que hem de saber abans de contractar una assegurança mèdica:

El tipus d’assegurança


El primer aspecte que hem de valorar abans de contractar una assegurança mèdica és el tipus d’assegurança a contractar. Ens convé més una assegurança amb copagament, en què la prima mensual és més baixa però paguem una quota per cada servei rebut, o sense copagament, en què la prima és més alta però inclou tots els serveis? Segons la freqüència amb què anem al metge, ens pot convenir un tipus o un altre d’assegurança. També hi ha les assegurances de reemborsament, una modalitat dins de les pòlisses mèdiques que ens permet accedir als metges i centres de salut privats que volem pagant la totalitat de la visita però recuperant posteriorment part de l’import de la factura.

Les cobertures incloses i els seus límits

Seguro de salud-pediatría

Les mútues de salut ens ofereixen diferents modalitats d’assegurances, depenent de les cobertures que s’hi inclouen. Abans de contractar una assegurança médica hem d’analitzar bé les que millor s’adapten a les nostres necessitats, perquè tot i que, generalment, les assegurances mèdiques inclouen cobertures de les principals especialitats, com ara medicina general, ginecologia i obstetrícia, pediatria, infermeria, rehabilitació, etc,. no totes les companyies ofereixen el mateix ni de la mateixa manera. D’altra banda, cobreixen l’hospitalització? Quines proves diagnòstiques i quin tipus de cobertura dental inclouen? Per tant, una altra de les coses que hem de fer abans de contractar una assegurança mèdica és revisar bé que s’hi incloguin les que més ens interessen i conèixer les limitacions pel que fa a nombre de sessions, import econòmic…

És important tenir molt clar el que ens ofereix la nostre assegurança i no deixar-nos enlluernar per ofertes atractives que realment no compleixin les nostres necessitats.

El quadre mèdic

El quadre mèdic d’una companyia està format pels metges o centres de salut associats a aquesta companyia. Si ens interessa un especialista o un centre concret, és útil conèixer si hi està inclòs o no per no haver d’optar per una pòlissa amb reemborsament o assumir el cost de la consulta un mateix.

En aquest sentit també és important conèixer quins serveis i centres d’urgència ofereix l’asseguradora i si hi està inclosa l’assistència a domicili.

Les carències

Abans de contractar una assegurança de salut és necessari conèixer quins són els períodes de carència de les diverses prestacions mèdiques. Per tal d’evitar que una persona contracti una assegurança de salut només per fer-se alguna prova mèdica, tractament o intervenció quirúrgica i després es doni de baixa, les asseguradores de salut estableixen períodes de carència per a determinats serveis. És a dir, un temps d’espera per poder accedir-hi un cop entra en vigor la pòlissa. Els més comuns són els que afecten l’embaràs, el part i el postpart, que solen ser d’entre sis i deu mesos. Si tenim previst utilitzar algunes prestacions de l’assegurança de seguida, hem de conèixer si ens serà possible o no.

Seguro de salud-lesiones

Les exclusions

Les exclusions d’una assegurança de salut són els supòsits (malalties, diagnòstics, tractaments o estats físics) que les asseguradores no cobriran en cap cas, de manera que hem de conèixer si la pòlissa inclou aquests supòsits i quins són. Són comuns en les assegurances mèdiques i estan especificats en el contracte de la pòlissa.

Cobertura de malalties prèvies

És usual que la companyia asseguradora de salut sol·liciti que es respongui un qüestionari sobre l’estat de salut actual i els antecedents mèdics. Determinades malalties cròniques, patologies o lesions prèvies que el prenedor de l’assegurança presenta amb anterioritat a la contractació de l’assegurança pot ser que no s’incloguin en la pòlissa o que fer-ho ens costi un extra en la prima. És el que s’anomena “malalties preexistents” i hem de tenir en compte, si les tenim, si estan cobertes o no abans de decidir-nos a contractar una assegurança de salut.

Límits d’edat

Algunes asseguradores incrementen el preu de la pòlissa a partir d’una determinada edat (65 anys aproximadament), per la qual cosa és important tenir en compte aquest punt de cara al futur.

Seguro de salud-oftalmología

La cobertura geogràfica


L’últim punt sobre com contractar l’assegurança de salut adecuada, seria valorar la cobertura geogràfica de l’assegurança. Per norma general, les mútues de salut ofereixen cobertura sanitària nacional. No obstant això, per evitar sorpreses, és convenient comprovar que la nostra assegurança de salut ens cobreix fora de la nostra comunitat autònoma o, fins i tot, a l’estranger, un aspecte molt interessant si se sol viatjar.

L’assegurança de salut d’MGC Mútua és la millor opció per tenir cura de la teva salut i la de la teva família.

L’assegurança de salut de MGC Mútua inclou les cobertures més completes, incloent prestacions importants que altres companyies no cobreixen, i un ampli quadre facultatiu. Es complementa, a més, amb un ampli ventall de serveis que garanteixen als nostres associats una atenció integral i immediata. Entre d’altres:

  • Disposa d’un ampli quadre mèdic a tot Espanya que compta, només a Catalunya i Balears, amb més de 10.000 professionals, centres i clíniques.
  • Hospitalització a tot el món, fins a 42.000 €, per a tractaments especials fora del quadre.
  • Cobertura d’assistència en viatge amb validesa a tot el món.
  • Espai Mútua, un nou concepte d’oficina que t’ofereix, sense cost, serveis extra d’interès per a tota la família, com ara Espai Mútua aniversari, Espai Mútua estudis, Espai Mútua negocis i Espai Mútua salut.
  • Pla personalitzat de manteniment de la salut, amb exhaustiva revisió mèdica inicial i pla de prevenció a mida.
  • Assistència integral del càncer, incloent medicacions i teràpies que altres companyies no cobreixen.
  • Assegurança dental. Odontologia bàsica coberta i la resta a preus especials.
Seguro de salud OCU

MGC Mútua és la millor entitat d’assegurances de salut d’Espanya segons l’OCU.

En l’enquesta Satisfacció amb les assegurances de salut, duta a terme per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) entre els seus socis (publicada a la revista de l’OCU Dinero y Derechos, núm. 174, setembre/octubre 2019), MGC Mútua ocupa la primera posició amb la millor valoració pel que fa a “satisfacció general” (82 punts). Així mateix, la Mútua obté una puntuació excel·lent en aspectes com la qualitat de l’assistència mèdica, les cobertures que ofereix, l’atenció personal i l’agilitat en les autoritzacions de proves, entre d’altres.


Ara ja saps tots els aspectes necessaris sobre com contractar una assegurança de salut i triar la que més s’adapti a les teves necessitats.

tot el que has de saber abans de contractar una assegurança mèdica privada per a poder triar el que millor s’adapti a les teves necessitats. Continua llegint!
Sol·licita’n més informació enviant el següent formulari o trucant al telèfon 93 414 36 00.