Sector assegurances

Què és el quadre mèdic d’una assegurança i els seus avantatges?

Si estàs pensant en la possibilitat de contractar una assegurança de salut privada, hi ha alguns conceptes que has de tenir clars abans de decantar-te per una companyia asseguradora. Avui volem explicar-te un d’aquests conceptes; en concret, què és el quadre mèdic i els avantatges que aquest té per a tu.

que es el cuadro medico de un seguro

Què és el quadre mèdic d’una assegurança de salut?

Quan es parla del quadre mèdic d’una assegurança de salut, es fa referència al conjunt de professionals de la medicina, les clíniques i els hospitals privats concertats amb els quals treballa una companyia asseguradora. Aquests seran, per tant, l’equip mèdic especialista que ens atendrà i els centres als quals haurem d’acudir per a les proves i els diagnòstics.

Aquestes clíniques i hospitals no són propietat de l’entitat, sinó que tenen acords perquè els clients de l’asseguradora puguin acudir a aquells per a ser atesos. Sempre amb la cobertura de la pòlissa i amb les condicions que s’hagin establert en ella.

Per tant, no serà necessària la sol·licitud d’un permís ni el cobrament de cap pagament extra pels serveis que es prestin, tret que es tracti d’una situació de copagament. Tanmateix, aquesta també es veurà contemplada en el contracte de l’assegurança.

A grans trets, conèixer què és el quadre mèdic d’una assegurança de salut o els qui l’integren, et permetrà identificar quin és el que més et convé entre totes les propostes d’asseguradores que estiguis valorant.

Avantatges dels quadres mèdics de les assegurances de salut       

En moltes ocasions, la raó per la qual es contracta una assegurança de salut privada és evitar les llistes d’espera de mesos per a rebre atenció mèdica especialitzada, com succeeix en el cas de la sanitat pública. En aquesta, també pot passar que, després d’aquesta espera, la persona que ens atén no tingui els coneixements necessaris o no posi prou interès en la nostra malaltia, a causa de l’elevat nombre de pacients que també esperen ser atesos.

Un dels principals avantatges dels quadres mèdics de les assegurances de salut, com és sabut, és que comptes amb el personal més qualificat en cadascuna de les especialitats. A més, és possible conèixer aquesta informació abans de la contractació d’una pòlissa en particular. D’aquesta manera, pots triar el que et sembli més adient per a tu.

D’altra banda, i respecte a les clíniques i els hospitals, no tots compten amb la mateixa tecnologia per a la realització de les proves de diagnòstic. Poder triar a una companyia asseguradora en funció del seu quadre mèdic, et donarà garanties de l’atenció que rebràs i de la precisió en els resultats que s’obtinguin d’aquestes proves.

No obstant això, aquest sistema també pot tenir alguns inconvenients. Com per exemple, que la persona que ens agradaria que ens atengués no està inclosa en el quadre i calgui pagar per separat els seus serveis privats.

Però fins i tot en aquest escenari, comptar amb l’assegurança privada pot ser-te d’ajuda i reduir el cost que suposa la consulta d’aquest especialista. Si prèviament has acudit als que et corresponen i t’han realitzat totes les proves mèdiques necessàries, t’hauràs estalviat l’import de totes elles, i podràs acudir al metge privat amb els exàmens en mà.

Com saber si el quadre mèdic d’una assegurança és bo?

Ara que ja saps què és el quadre mèdic d’una assegurança de salut i els avantatges i inconvenients que pot tenir, només et queda conèixer com pots saber si el que t’ofereix una asseguradora és bo. Per a això, et deixem a continuació alguns consells per a la teva elecció.

Consulta l’experiència del personal mèdic

Avui dia, des d’Internet es poden consultar els perfils del personal que t’atendrà. En molts casos, es tracta de metges que presten els seus serveis en les seves pròpies consultes, però també en aquests centres.

Valora la distància

Mai se sap quan es pot presentar una emergència. Per tant, un dels punts a favor del quadre mèdic de l’assegurança que vagis a triar és que estigui a una distància relativament propera a la teva llar. Per molt bo que sigui un en concret, si et queda a una hora de distància, el risc que corres pot incrementar-se considerablement.

Verifica les especialitats incloses

Entre una companyia asseguradora i una altra, pot haver-hi unes certes diferències en les especialitats que s’ofereixen. Per això, et recomanem conèixer en detalls aquelles a les quals podràs accedir i on hauràs de dirigir-te.

Consulta si hi ha copagament

En general, les assegurances de salut tenen incloses les consultes mèdiques i les proves de diagnòstic. Tanmateix, algunes especialitats, així com determinats exàmens, poden implicar un cost extra.

La valoració general de tots aquests aspectes serà el que t’ajudi a triar el millor quadre mèdic de salut per a tu i la teva família. A MGC Mútua comptem amb les millors assegurances de salut, i oferim un ampli quadre mèdic perquè puguis estar cobert davant qualsevol situació. Posa’t en contacte amb  nosaltres  i t’atendrem sense compromís.