Sector assegurances

Quant costa un enterrament sense assegurança a Espanya?

Hi ha coses que són inevitables a la vida, i la mort és una d’elles. Per aquest motiu, i per molt desagradable que pugui resultar, no serveix de res actuar com si no anés a passar tard o d’hora. El cost pot arribar a ser molt elevat, així que si manques de protecció o d’alguna mena d’assegurança de decessos, t’interessa saber quant costa un enterrament sense assegurança a Espanya.

cuanto cuesta un entierro sin seguro en espana-min

De què depèn el cost d’un enterrament?

Per a conèixer quant costa un sepeli sense assegurança a Espanya, cal tenir en compte tots els factors que intervenen a l’hora de calcular l’import, així com el tipus d’enterrament que es desitgi i la zona de residència.

En primer lloc, no suposa el mateix desemborsament optar per un enterrament tradicional, que per la incineració; una alternativa més recent per la qual cada vegada opten més persones, però que té una despesa més elevada.

En segon lloc, el lloc on es visqui. El preu varia entre comunitats autònomes i entre províncies, i les diferències poden arribar a ser molt notables. Tant, que els rangs al nostre país van des dels 3.500 € fins als 6.000 €. Un aspecte que se’ns sol escapar és el fet que igual és necessària la repatriació. Quan no hi ha una assegurança de decessos pel mig, el cost total dels serveis funeraris es dispara davant d’aquesta situació.

Finalment, la resta de factors que incideixen directament sobre el preu són: el tipus de fèretre, la làpida, el nínxol, el tanatori, els trasllats, les flors i les taxes a pagar. A continuació, veurem cadascun d’ells amb més detall per a tenir una idea més exacta de quant costa un enterrament sense assegurança a Espanya.

Factors que incideixen en el preu d’un enterrament

Fèretre

Els taüts es fabriquen en diferents gammes, des de l’estàndard a l’alta i fins i tot ecològics per a reduir l’impacte mediambiental. A més, es pot triar el tipus de fusta, l’acabat, el disseny i la grandària. Aquest és obligatori tant per als enterraments com per a les incineracions.

Tanatori

El tanatori inclou l’obertura d’una sala perquè els familiars puguin visitar als seus éssers estimats i donar el condol. En general, les primeres 24 h oscil·len al voltant dels 500 €. Passat aquest temps, el preu s’incrementa.

Incineració

La incineració té un preu més elevat que l’enterrament, però, d’altra banda, s’estalvien els costos del nínxol i la làpida, encara que s’afegeix el columbari, que és el nínxol de petita grandària per a les cendres i l’import del qual són uns 300 €.

Quant als costos de la incineració en si mateixa, són molt variables. Com dèiem al principi, la província juga un paper important. Vigo, Madrid o Alacant són algunes de les més cares i assoleixen els 5.000 €. Per contra, altres com Màlaga, Tenerife o Logronyo no arriben als 3.000 €.

Làpida

Les làpides estan disponibles en una àmplia varietat de dissenys i grandàries, per la qual cosa, en funció de la seva elecció, el preu s’incrementarà o reduirà. A grans trets, l’import aproximat són uns 500 €.

Nínxol

El nínxol és l’espai que es lloga i el seu preu varia novament segons la província, però també depenent del temps que el lloguem. Les diferències són increïblement dispars i van des dels 150 € fins als 2.000 € a l’any.

Trasllats i cotxe fúnebre

Els trasllats poden fer referència a dues situacions molt diferents. La primera d’elles és la tradicional, que és el trajecte entre el tanatori i el cementiri, quan s’opta per l’enterrament de la persona morta. Té un cost d’uns 500 €.

La segona situació és la que la persona es trobi fora del seu país d’origen i calgui procedir amb la repatriació del cos. Aquí el cost es dispara i pot assolir fàcilment els 6.000 €. El cotxe fúnebre també és un cost variable, ja que depèn del model i del temps del lloguer. La mitjana al país són uns 200 €.

Esqueles i mostres d’afecte

Aquí s’inclouen les corones de flors, la taula de signatures, les esqueles per al diari i els recordatoris. El cost és molt relatiu, ja que cada família opta pels serveis que considera adients. Les corones i la taula parteixen dels 50 € i l’esquela dels 150 €.

Tràmits administratius

Dins dels tràmits trobem la inscripció al registre civil, el certificat d’últimes voluntats o el metge de la defunció. Ronden els 150 € i pot suposar una càrrega notable en una situació tan delicada com la defunció d’un ser estimat.

Optar per una assegurança de decessos redueix l’import dràsticament, ja que en la pòlissa figuren cobertures bàsiques, com el tanatori i la vetlla, l’arca fúnebre, els trasllats i el cotxe, el nínxol temporal, la incineració o els tràmits administratius.

No només es tracta de la diferència en el cost que suposarà tota la gestió, sinó també de la comoditat de saber que algú s’encarregarà per nosaltres de l’organització, mentre ens centrem a passar temps amb la família.

A MGC Mútua comptem amb les millors pòlisses d’assegurança de decessos perquè tinguis la tranquil·litat més gran possible en moments que són delicats per a tots. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de les nostres cobertures sense cap mena de compromís.