Actualitat Mútua

Primera Xerrada Saludable a l’Espai Mútua de Barcelona

xerrada obesitat nuria paredesEl passat 17 de novembre va tenir lloc la primera conferència sobre salut a l’Espai Mútua de Barcelona, a Pedralbes Centre, impartida per la Dra. Núria Paredes, especialista en medicina general del Centre Mèdic Mútua General de Catalunya. Els temes escollits van ser el sobrepès i l’obesitat i com combatre la seva incidència, una de les preocupacions més esteses en la societat actual.

Les mesures que es revelen més efectives per acabar amb aquest mal endèmic són per una banda, i especialment en els adults, prendre veritable consciència de les fatals conseqüències que té el sobrepès per a la salut i, per tant, la necessitat imperiosa de canviar hàbits poc saludables; i en el cas de la població infantil, practicar seriosament la prevenció.

Engreixar-se està directament lligat a dos factors: les dietes desequilibrades i el sedentarisme, és a dir, una alimentació inadequada i manca d’exercici físic. Existeixen altres factors que influeixen, com ara l’herència genètica, els trastorns endocrins o els canvis socials i culturals que s’han produït al llarg dels anys. En aquest sentit, la dieta mediterrània, que era l’alimentació tradicional, ja no es segueix com abans. També, els costums lúdics han canviat i ara, en el cas dels nens, la mitjana de temps que passen davant d’una pantalla, ja sigui d’ordinador, de televisió o de videojocs, és de tres hores.

A continuació teniu un vídeo resum de 15 minuts de la xerrada: