Sector assegurances

Per a què s’usa l’assegurança en l’embaràs?

Hi ha assegurances que són obligatòries, com la del cotxe o la de l’habitatge, mentre que d’altres es converteixen en una necessitat sobtada davant d’un canvi en la nostra vida. Un exemple d’això és quan descobrim que ampliarem la família. Una situació delicada que, encara que porta alegria, també comporta preocupacions. Des de MGC Mútua, experts en assegurances de salut, assegurances de vida i altres tipus d’assegurança, t’expliquem per a què s’usa l’assegurança en l’embaràs.

para que se usa el seguro en el embarazo

Puc contractar una assegurança estant embarassada?      

Tant si n’ets conscient com si no, les assegurances tenen una sèrie de característiques i condicions, que s’especifiquen en la signatura del contracte. En aquestes, es detallen aquelles situacions que queden cobertes i els requisits que han de complir-se perquè la companyia asseguradora se’n faci responsable.

Tot i això, en el cas de les assegurances relatives a la salut, hi ha certes restriccions. Una d’elles és l’anomenat període de carència. Es tracta d’un termini de temps que ha de complir-se des de la contractació de la pòlissa fins quan ja es pot accedir als serveis o l’atenció mèdica contractada.

La finalitat que es persegueix amb la seva aplicació, que sol tenir una durada d’entre sis i deu mesos, és evitar que algú contracti una pòlissa quan ja existeix una patologia prèvia o perquè necessita realitzar alguna prova mèdica concreta. Si fos així, es podria accedir a una atenció mèdica directa, sense esperes i per un cost reduït.

Un cop s’hauria obtingut l’accés a aquestes proves o a un tractament, es podria procedir a cancel·lar l’assegurança. Aquesta situació es considera frau des del punt de vista de les companyies asseguradores i, per això, existeix el període de carència.

D’altra banda, i tornant a la pregunta de si puc contractar una assegurança estant embarassada, la resposta és que sí. Però heus aquí l’important: per a poder accedir a les visites al ginecòleg, dur a terme proves com les ecografies o rebre assistència en el part, la pòlissa ha d’haver-se contractat abans d’estar en estat.

El període de carència en aquestes assegurances privades sol ser de vuit mesos. Això es deu al fet que el preu d’un part en les clíniques privades té un cost aproximat de 6.000 €, sempre que no hi hagi complicacions. Si es tracta d’una nova clienta, el pagament de la prima que s’hagi fet fins a aquest moment no cobreix els costos.

Per a què es fa servir l’assegurança en l’embaràs?

Si ja comptaves amb una assegurança mèdica privada, el correcte és continuar amb aquesta companyia asseguradora encara que no tinguessis aquest servei contractat, ja que com hem explicat, és pràcticament impossible trobar cobertura immediata com a client nou. El pagament d’una prima no cobreix tots els costos que implica el part.

Però, per a què s’usa l’assegurança en l’embaràs? El que sempre s’espera i desitja és que l’embaràs transcorri tranquil i sense problemes de cap mena. Tanmateix, el simple fet d’estar en estat comporta la necessitat de dur a terme una sèrie de proves, la finalitat de les quals és controlar en tot moment l’estat de salut de la mare i del seu futur nadó.

Aquestes proves mèdiques inclouen les següents:

  • Seguiment durant tot l’embaràs
  • Realització d’ecografies
  • Cursos de preparació al part
  • Hospitalització
  • Assistència en el part i postpart i al bebè després del naixement
  • Visites ginecològiques i obstètriques.

Aquestes són les cobertures bàsiques generals que qualsevol companyia asseguradora ofereix, però també es pot accedir a d’altres complementàries si es contracten. Algunes de les més destacades són aquestes:

  • Analítica de sang a la mare per a conèixer el sexe del bebè.
  • Ecografies en 4D.
  • Anestèsia epidural.
  • Amniocentesis en embarassos amb risc.
  • Habitació individual amb llit extra per a la persona acompanyant.
  • Incubadora.
  • Tractaments requerits durant la gestació.
  • Conservació de cèl·lules mare del cordó umbilical.

Avantatges de disposar d’una assegurança mèdica durant l’embaràs

Un embaràs suposa una situació de vulnerabilitat tant per a la mare com per al nadó. Per tant, si es produís alguna emergència, és possible rebre atenció immediata per part de la sanitat pública. Però com ja és ben sabut, aquesta té les seves limitacions, i a causa de l’alta demanda i de l’escassetat de personal i recursos, no sempre s’accedeix a la informació adequada com a pacients ni es rep el tracte mèdic que s’espera.

Quan es disposa d’una assegurança de salut privada, les cobertures s’adapten a les necessitats que tingui la mare i augmenten els beneficis que s’obtenen respecte a la salut pública. Per exemple, l’atenció gaudeix d’una major flexibilitat i rapidesa, amb un nombre més elevat de professionals disponibles.

D’altra banda, també és més còmode, en accedir a una habitació individual on també pot quedar-se la persona que acompanya a la mare.

A MGC Mútua disposem de les millors pòlisses d’assegurança de salut. Si vols estar coberta davant qualsevol situació, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’t sobre les nostres assegurances. Et donarem tota la informació que necessitis sense cap mena de compromís.