Actualitat Mútua, Fundació MGC

Mútua General de Catalunya, guanyadora en els premis Movers and Shakers Awards 2018

La iniciativa solidària “1origami 1 euro” de la Fundació Mútua General de Catalunya ha estat proclamada guanyadora, juntament amb la Fundació Elena Barraquer, en la categoria “Social Contribution Award” dels premis Movers and Shakers Awards 2018 del Barcelona International Business Club.

El passat 15 de juny es va celebrar la gala dels premis que reconeixen i premien l’excel·lència, les millors pràctiques, els èxits personals i la innovació de les empreses situades a Catalunya. Els guardons premien empreses i persones que contribueixen al progrés de la societat, el pensament inspirador de les quals permet la creació d’estratègies que impulsen l’economia.

El Premi de Contribució Social, concretament, reconeix les organitzacions o les persones que donen vida als seus valors per mitjà d’una sèrie d’iniciatives d’impacte social, que tenen un paper fonamental per fer front als canvis socials i que milloren les comunitats en què operen.

Xavier Botella, director comercial de la Mútua General de Catalunya, va ser l’encarregat de representar i agrair el reconeixement pel projecte “1 origami 1 euro” durant la gala de lliurament que es va celebrar a El Palace Hotel Barcelona. El podem veure a la imatge amb Elena Barraquer, presidenta de la fundació que porta el seu nom.

Una iniciativa molt singular

Mútua General de Catalunya, per mitjà de la seva Fundació, va idear una iniciativa solidària molt singular que des del principi va captivar milers de nens i nenes de tot Catalunya. És un projecte que recull l’essència de l’origami, un art tradicional del Japó que diu que regalar grues de paper significa desitjar el millor a algú o, senzillament, que vols tenir un detall especial amb algú que estimes o que és important per a tu.

Seduïts per aquesta noble idea, més de 80.000 nens i nenes han participat en l’última edició amb el mateix entusiasme que en la primera, confeccionant milers de grues de paper que simbolitzen els seus desitjos de salut, benestar i felicitat.

Cada any, la Fundació “recapta” tots i cadascun dels seus desitjos solidaris i els transforma en donacions econòmiques per a diferents fundacions i associacions. Al llarg de cinc edicions ha col·laborat amb 250.000 € de donatiu que ha distribuït entre entitats com la Fundació Josep Carreras, la Fundació Catalana Síndrome de Down, l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC), Solidaritat Sant Joan de Déu, Amics de la Gent Gran i La Marató de TV3.

 “1 Origami 1 euro” ha aconseguit associar la Fundació Mútua General de Catalunya als valors que implica fer grues de paper: solidaritat, esforç, dedicació i companyonia.