Actualitat Mútua, Sector assegurances

MGC Mútua, entre les més ben valorades per tots els col·legis de metges de Catalunya

Segons l’enquesta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya duta a terme entre 900 facultatius entre novembre i desembre de 2021, MGC Mútua torna a situar-se en les primeres posicions en el rànquing.

A l’enquesta es preguntava als facultatius quines consideren que són les tres asseguradores amb què treballen millor, entre les quals es troba MGC Mútua, que torna a revalidar el seu estatus d’entitat de gran qualitat entre el col·lectiu mèdic. La Mútua ha estat sempre entre les tres millors entitats asseguradores a tots els rànquings elaborats pels col·legis de metges de Catalunya al llarg dels darrers anys.

L’enquesta, segons expliquen al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) en la presentació de l’Estudi dels professionals de la medicina privada del 26 d’abril passat, analitza les condicions de treball dels professionals, la relació del metge amb les companyies del sector, la qualitat de les assegurances de salut o l’agilitat de les entitats en la gestió de tràmits administratius i en els pagaments, entre altres.

Aspectes més ben valorats

Entre els aspectes més ben valorats pel col·lectiu mèdic es troben: la facilitat per sol·licitar autoritzacions de proves i tractaments, la informació detallada dels honoraris facturats i cobrats, el termini de pagament, la claredat de les pòlisses (el client i el metge saben el que està cobert i el que no), la facilitat per contactar amb un responsable de l’entitat i la diligència d’aquest responsable a donar una resposta.

Les principals crítiques cap a les companyies que manifesten des del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya són: “Poc interès per la innovació tecnològica, priorització del rendiment econòmic per sobre de la qualitat assistencial, retribucions baixes i obsoletes i manca de comunicació”. Així mateix, des del CCMC denuncien “la guerra de preus i la manca de claredat de moltes pòlisses low cost que es troben al mercat a l’hora d’informar els ciutadans sobre aspectes com ara cobertura de serveis, increments de primes, elecció de quadre mèdic, copagaments, carències, etc.”

No és aquest el cas de la nostra entitat, ja que la major part dels facultatius consideren MGC Mútua com una de les millors entitats del sector. La qualitat de les assegurances, l’abast i l’alt nivell de les prestacions, així com la vocació de servei i la defensa dels interessos dels mutualistes són aspectes que es valoren molt positivament perquè incideixen directament en la tasca del professional.

Aquests resultats demostren, una vegada més, el procés de millora contínua que duu a terme la Mútua, una companyia especialitzada en assegurances de salut de qualitat per a les famílies que, amb una trajectòria de 40 anys, compta amb les millors cobertures i el quadre mèdic més ampli.