Actualitat Mútua

MGC Mútua celebra Sant Jordi amb la creació d’un còmic infantil (tot i que, també, per als no tan petits)

El món, en general, i en concret l’art i la creativitat, està experimentant una revolució gràcies a la incorporació de la intel·ligència artificial. En aquest context, el còmic “Dracomicis” és un exemple de com la tecnologia pot significar una eina excel·lent per a la creativitat.

Una oda a l’amistat en un regne màgic

La història de Dracomicis es desenvolupa en un regne màgic on el drac Libellus i els seus amics, grans apassionats de la lectura, formen un club amb la missió de trobar el còdex Voynichum, un manuscrit que versa sobre l’origen de la vida en aquest món. Els amics del drac, tots ells amb personalitats diferents, decideixen emprendre una expedició per trobar el còdex i obsequiar-lo com a regal d’aniversari a Libellus. Tot i això, l’aventura no serà fàcil i es trobaran amb grans desafiaments en el seu camí.

L’aventura és una oda a l’amistat, al treball en equip i a la importància d’acceptar els amics tal com són. El còmic ens mostra una faceta positiva de la por: ens pot ajudar a ser més conscients dels riscos i a prendre mesures per minimitzar-los. La por és una eina valuosa si la fem servir a favor nostre, ja que gràcies a ella podem pensar en solucions alternatives.

La màgia de la creativitat i l’amistat combinades amb la intel·ligència artificial

El còmic és un exemple de com la tecnologia pot ser utilitzada com una eina per a la creativitat. Les imatges de Dracomicis van ser creades amb l’ajuda de Midjourney, una intel·ligència artificial de disseny generatiu que permet la creació d’imatges (subjectes a les ordres que especifiqui l’usuari).

La redacció del relat és 100% original (humà) però la creació dels personatges i tots els escenaris només ha estat possible gràcies a la IA. Previ a la generació d’imatges amb IA, l’equip de màrqueting de MGC Mútua va treballar la definició de personatges i l’storyboard de totes les escenes. I després, evidentment, va treballar la maquetació i el disseny de tot el contingut generat.

La intel·ligència artificial no ha de ser una amenaça per a la creativitat, sinó una eina que ens ajuda a expandir els nostres límits i a assolir noves cotes d’expressió artística. Com va dir Albert Einstein, “la creativitat és la intel·ligència divertint-se”. Amb l’ajuda de la intel·ligència artificial, la creativitat pot ser encara més fascinant i sorprenent.

Per cert, aquest text ha estat generat amb l’ajuda de ChatGPT (intel·ligència artificial conversacional), així que podríem dir que és el primer article del nostre blog Interès Mutu que utilitza IA.

Descarrega el còmic i els cromos

Pots llegir el còmic Dracomics, el Còdex Voynichum ara mateix en format PDF.

I si vols crear la teva pròpia aventura, pots descarregar els 10 cromos de tots els personatges, per imprimir i retallar! Us desitgem una molt bona lectura!