Actualitat Mútua, Fundació MGC

Més de 153.000 origamis de la Fundació MGC volen cap a tres causes solidàries

La Fundació MGC tanca la seva VIII edició de la campanya 1 Origami 1 euro amb més de 153.000 grues de paper que 204 escoles i associacions de Catalunya han elaborat al llarg de les últimes setmanes. En aquesta edició han participat més de 52.000 nens i nenes, el que demostra, un cop més, que la implicació de la societat catalana no té sostre.

L’objectiu de la Fundació MGC és traslladar aquests més de 153.000 bons desitjos a la societat i transformar-los en una donació de 50.000 € per causes solidàries. Aquest any tornarà a distribuir la donació entre entitats fortament arrelades a Catalunya, diversificant la solidaritat per tal d’arribar a aquelles que promouen la investigació mèdica i aquelles que es mobilitzen per ajudar els més desafavorits.

La Marató de TV3 (dedicada a la Covid-19), ONCOLLIGA i la Fundació Enriqueta Villavecchia són les destinatàries de la donació. La distribució del donatiu s’ha realitzat en funció de les preferències dels centres escolars i associacions que han participat. D’aquesta manera, la Fundació MGC repartirà el donatiu en la següent proporció:

  • La Marató de TV3 31.040€ (62,08%) 
  • Fundación Enriqueta Vilavecchia 12.195€ (24,39%)
  • ONCOLLIGA 6.765€ (13,53%) 

Amb 1 origami 1 euro la Fundació MGC trasllada la tècnica mil·lenària de l’origami a les aules com a símbol de salut, benestar, felicitat i prosperitat, on l’exercici de treballar cada peça de forma individual es converteix en temps que dediquem als altres.

Com no pot ser d’una altra manera, l’activitat s’ha adaptat a la situació de crisi sanitària que ha provocat la Covid-19. Aquesta edició, la Fundació MGC va decidir que la campanya solidària fos completament en línia per evitar qualsevol tipus de risc, animant les nenes i nens de Catalunya a enviar els seus desitjos de salut i solidaritat mitjançant fotos i vídeos dels  seus origamis únics per publicar-los al bloc www.1origami1euro.org i a les xarxes socials.

Els origamis solidaris de la Fundació MGC units pel “fil vermell del destí”

Hi ha una llegenda oriental coneguda com “el fil vermell del destí” que diu que algunes persones estan destinades a conèixer-se gràcies al fil que ens uneix des que naixem. El fil està lligat als dits petits de la mà i es pot allargar, tensar i destensar, però no es pot esquinçar ni desaparèixer: no importa el temps i la distància que hi hagi entre aquestes persones.

Malauradament, en aquesta VIII edició hem hagut de mantenir les distàncies físiques entre nosaltres per a un bé comú. Precisament això, però, la Fundació MGC va pensar que, malgrat no poder abraçar-nos tan sovint com voldríem, d’alguna manera, potser estem connectats a un altre nivell amb el fil vermell. Un fil que ens uneix i que, com cada any, ha fet que la campanya 1 origami 1 euro sigui un èxit rotund entre escoles, associacions, entitats i tots els qui han participat.

Una història mil·lenària

1 Origami 1 Euro és una idea basada en la història de la Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia, produïda per la radiació de la bomba atòmica d’Hiroshima, fent 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no només seria per curar-se, sinó també per a que tothom pogués viure en pau i no hagués més guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i no va acabar de fer totes les grues (va haver de parar en la 644), però els seus amics van arribar a fer les 1.000 grues aconseguint un “Senbazuru”. D’aquesta manera els origamis es van convertir en un símbol de pau a tot el món. Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació MGC va decidir canalitzar la iniciativa ‘1 Origami 1 Euro’ amb l’objectiu de fer donacions a causes solidàries.

La Fundació MGC ha aconseguit associar-se amb els valors que representen les grues de paper: solidaritat, esforç i dedicació. I el més important, refermar la seva raó de ser: el foment de la salut i la prevenció de la malaltia en benefici