Actualitat Mútua, Fundació MGC

Més de 100 escoles participen a la iniciativa“1 origami 1 euro”

1 origami 1 euroLa Fundació Mútua General de Catalunya ha posat en marxa la iniciativa “1 origami 1 euro”. La finalitat és compartir un desig solidari amb tota la societat i per cada grua que rebi donarà un euro en benefici de La Marató de TV3, que enguany destinarà els fons a les malalties neurodegeneratives.Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, felicitat i prosperitat.

Quan la Fundació Mútua General de Catalunya va començar a donar forma a la campanya “1 origami 1 euro”, va apreciar els seus valors educatius i la conveniència de fer una acció específica dirigida a les escoles. Això és va traduir en un projecte que es va presentar a patronals de centres educatius per donar-lo a conèixer.

L’acollida ha estat tan favorable que l’entusiasme de tot el col·lectiu ha superat les expectatives: més de 100 escoles participants i milers de nens (i professors, i famílies senceres) estan, ara mateix, fent volar grues cap a La Marató.

Les valoracions dels tutors no poden ser més positives:

“Quan hem rebut la informació ens ha semblat molt interessant en tots sentits (aspectes de col·laboració, solidaritat i curriculars (treball de plàstica)”. Escola Ramon Llull (Barcelona)

“Ens ha agradat molt, tant la idea com l’activitat. Ens hi posarem amb ganes!”. Santa Teresa de Jesús (Tarragona)

“Estem molt interessats en participar en una activitat tan bonica i solidària a la vegada”. Escola Oscus (Barcelona)

“Som una escola de nens amb autisme, no sabem quin serà el resultat, no sabem quantes n’aconseguirem fer, però estem il·lusionats en col·laborar en la vostra proposta”. Escola Plançó (Lleida)

“Motivarem l’activitat i dedicarem un espai setmanal tota l’escola a fer origamis”. La Salle Figueres (Figueres)

“Aquest projecte que vostès ara proposen ens sembla un complement perfecte al treball de valors que fem amb els nostres alumnes”. Sant Joan Bosco d’Horta (Barcelona)

IMG-20131106-WA0002

Alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Arrels de Solsona han compartit l’activitat de l’origami proposada per la Fundació MGC amb el seu company Joan que està assegut a la taula i és un alumne amb discapacitat severa. Ha estat una activitat d’inclusió a l’aula on el Joan i tots els seus companys han gaudit moltíssim. A la foto podem veure l’Àngel, Guillem, Arnau i el Ferran, alguns dels seus companys d’aula.

Des de la Fundació Mútua General de Catalunya “creiem que el temps i la dedicació que requereix fer una grua de paper tenen molt més valor que l’euro que donem i, per això, demanem la participació de tothom i que es comparteixi amb amics i familiars per tal d’aconseguir una autèntica cadena solidària”.

Per difondre el projecte solidari, la Fundació ha creat el bloc www.1origami1euro.org en el que es pot trobar informació i notícies sobre la campanya.