Actualitat Mútua, Fundació MGC

La VIII Edició d’1 origami 1 euro de la Fundació MGC, totalment en línia

La vuitena edició de la campanya 1 origami 1 euro d’enguany, com no pot ser d’una altra manera, s’ha adaptat a la situació de crisi sanitària que ha provocat la Covid-19. Aquesta edició hem decidit que la campanya solidària sigui completament en línia per evitar qualsevol tipus de risc.

Hi ha un llegenda oriental coneguda com el fil vermell del destí que explica que certes persones estan destinades a conèixer-se gràcies al fil que ens uneix des que naixem. El fil està lligat als dits petits de la mà i es pot allargar, tensar i destensar, però no es pot esquinçar ni desaparèixer: tant és el temps i la distància que hi hagi entre aquestes persones.

Malauradament, en aquesta edició hem de mantenir les distàncies físiques entre nosaltres per a un bé comú. Precisament això, però, hem pensat que, malgrat no poder abraçar-nos tan sovint com voldríem, d’alguna manera, potser estem connectats a un altre nivell amb el fil vermell. Un fil que ens uneix i que, com cada any, ha fet que la campanya 1 origami 1 euro sigui un èxit rotund entre escoles, associacions, entitats i totsels qui han participat.

Enguany no rebrem físicament els origamis, sinó que hem demanat a les escoles i entitats participants que ens enviïn fotos o vídeos per publicar-los al nostre blog (www.1origami1euro.org) i a les xarxes socials.

Com fem en cada edició, destinarem 50.000 € a causes solidàries i, com ja és habitual, enguany tornarem a distribuir la donació entre entitats fortament arrelades al nostre territori, diversificant la nostra solidaritat per tal d’arribar a les que promouen la investigació mèdica i també a aquelles que es mobilitzen per ajudar els més desafavorits.

La Marató de TV3 (dedicada a la Covid-19), ONCOLLIGA i la Fundació Enriqueta Villavecchiasón les destinatàries de la donació.

La Marató de TV3

És un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació. Està enfocada a obtenir recursos econòmics per a la investigació cientí­fica de malalties que, ara per ara, no tenen curació de­finitiva. L’edició d’enguany està dedicada a la Covid-19.

ONCOLLIGA (Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica)

Té per finalitat l’atenció psico-social a la persona diagnosticada d’una malaltia oncològica i a la seva família durant tot el procés de la malaltia, alhora que realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació.

La Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia

La raó de ser de l’entitat es basa en l’atenció integral de les necessitats dels nens i joves malalts de càncer i d’altres malalties greus de llarga durada i en el suport a les seves famílies, en totes les fases de la malaltia, així com en impulsar avenços en el camp de la Oncologia i la Hematologia Pediàtriques.

L’art de l’origami

L’origami és un art tradicional del Japó que té, com un dels seus més nobles atractius, la versatilitat per crear i recrear el món tal i com el concep l’ésser humà.Tradicionalment, regalar grues de paper s’associa amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat.Se’n regalen per celebrar un aniversari, un naixement, un casament…Se’n fan per desitjar-li salut a algú que està malalt, per desitjar sort a un company que ha de passar una prova… o senzillament els ofereixes a algú que t’estimes o que ésimportant per a tu.