Actualitat Mútua

La Mútua General de Catalunya guardonada amb el 1er premi a la “IV Edició dels Premis de Marketing i Comunicació” a Madrid

Premiados MK Inese 30sept14La iniciativa promoguda per la Fundació Mútua General de Catalunya ‘1 origami 1 euro’ va ser guardonada en la modalitat de “Millor campanya de Relacions Públiques” als prestigiosos “Premis de Marketing i Comunicació al sector assegurador”, organitzats per INESE i Marketing Site, que va celebrar la seva 4a edició, el passat 30 de setembre a Madrid.

L’objectiu d’aquests premis, que es van posar en marxa el 2011, consisteix en donar suport, difondre i reforçar les bones pràctiques, la innovació i la estratègia de marketing i comunicació dins el sector assegurador.

El jurat va estar composat per professionals i representants de les agències de publicitat, premsa, directors de comunicació i empreses d’estudis d’opinió. En la seva opinió, “en aquest cas, amb la campanya ‘Transformar grues de paper en desitjos solidaris’ el marketing amb causa treballa a favor de la marca mitjançant un patrocini original que permet la captació de fons per a un tema solidari”.

Mútua General de Catalunya competia amb 29 grans companyies, que van presentar un total de 53 campanyes; campanyes amb 24 vegades més dels recursos que la Mútua.

En Xavier Gilabert, l’Eduard Blanco, la Diana García i la Núria Morer (els artífex del projecte i cap del departament de Marketing) van recollir, en representació de la Mútua, el guardó atorgat en el marc del “X Encuentro de Marketing del entorno asegurador”, celebrat a Madrid.

Transformar grues de paper en desitjos solidaris

La Fundació Mútua General de Catalunya va posar en marxa, el setembre de 2013, la campanya solidària 1 origami 1 euro. La finalitat era compartir un desig solidari amb tota la societat i fer una donació que es va destinar a la investigació de les malalties neurodegeneratives, que era la causa solidària de 2013 de “La Marató” de TV3.

origami1Recollint l’esperit de la història japonesa (d’una nena, la Sadako Sasaki) de les 1.000 grues de paper, que diu que regalar origamis (grues de paper) està associat al fet de desitjar salut, benestar i felicitat, la Fundació va pensar que “La Marató” de TV3 (dedicada el 2013 a les malalties neurodegeneratives) era la via perfecta per canalitzar tot el que el projecte origami representa.

Es va implicar a nens, famílies i escoles d’arreu de Catalunya, que van aconseguir que tots tinguéssim un objectiu comú: recollir bons desitjos i repartir-los entre les persones que ho necessiten.

Gracies a l’esforç i a la implicació d’escoles, associacions i particulars d’arreu de Catalunya, es va aconseguir recollir 49.869 origamis, que la Fundació va transformar en una donació d’aquesta mateixa quantitat en euros, constituint l’aportació econòmica més important en la història de “La Marató”, per una activitat. Va mobilitzar més de 30.000 nens i nenes, de 131 escoles de Catalunya, que van confeccionar milers de grues de paper, que es van transformar en milers de desitjos solidaris.

El coneixement i la difusió de la Fundació Mútua General de Catalunya que es va generar mitjançant aquesta campanya solidària va ser molt valuós: “Vam arribar al cor de moltes famílies a tots els racons de Catalunya. Vam aconseguir fer de la grua dels bons desitjos el símbol de la nostra Fundació”, assegura la Núria Morer, responsable de Marketing de la Mútua. “La major part de les escoles que van participar volen tornar a repetir l’experiència, raó per la qual aquest 2014 tornem a la càrrega. El nostre objectiu és superar la xifra de l’any passat i estem convençuts que ho aconseguirem!”.

Mes info:

Direct Seguros, Aviva, Mútua General de Catalunya y Generali, galardonados