Actualitat Mútua

La Mútua General de Catalunya contribueix a que Manresa sigui una de les ciutats més cardioprotegides de Catalunya

rotary rdp 12.02.2016En els darrers dies s’han instal·lat 30 desfibril·ladors d’ús públic a Manresa, que d’aquesta forma es converteix en una de les ciutats més cardioprotegides de Catalunya, només darrera de Barcelona i Girona. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, Rotary Club Manresa-Centre i la Mútua General de Catalunya.

Així es va posar de manifest el passat dia 12 de febrer, en roda de premsa, en la que l’Ajuntament va anunciar, també, que s’iniciarà una campanya informativa per tal que els ciutadans sàpiguen on són, així com una campanya de formació per tal que “la gent perdi la por a utilitzar-los”, segons la regidora de Salut, Mercè Rosich.

Ara fa un any el Rotary Club Manresa Centre i la Mútua General de Catalunya van signar la donació de 30 desfibril·ladors externs automàtics a l’Ajuntament de Manresa. El desfibril·lador és un aparell que pràcticament funciona de forma automàtica i que ell mateix decideix si ha de fer unes descàrrega a la persona que ha patit un atac de cor.