Actualitat Mútua

La Fundació Mútua General de Catalunya recull més de 175.000 grues de paper que volaran cap a “La Marató” de TV3

Compartir un desig solidari amb tota la societat i donar fons per a tres causes solidaries ha estat l’objectiu de la tercera edició de la campanya solidària ‘1 origami 1 euro‘, impulsada per la Fundació Mútua General de Catalunya. El projecte, que ha celebrat aquest aquest any la seva tercera edició, ha traslladat la tècnica mil·lenària de l’origami i els seus valors de salut, benestar i felicitat a un total de 221 escoles i més de 76.000 nenes i nenes que han superat un cop més totes les expectatives realitzant un total de 288.506 origamis.

Alumnes de l'Escola Ginesta, de Montcada i Reixach

Durant els darrers mesos les escoles inscrites han organitzat tallers on el professorat, alumnes i també familiars dels escolars han participat en l’elaboració de grues de paper, que finalment han entregat a la Fundació Mútua General de Catalunya fins el passat dia 11 de Desembre, data límit per realitzar l’entrega. Un cop finalitzat el termini la FMGC s’ha encarregat de convertir-les en un donatiu de 50.000€ per a les tres causes solidàries escollides.

Com a novetat respecte a les edicions anteriors, aquest any la FMGC ha ampliat la llista d’entitats socials receptores, transformant els bons desitjos en donatius que han fet arribar a la Fundació Josep Carreras, la Fundació Catalana Síndrome de Down, i La Marató de TV3, que va tenir lloc el passat dissabte dia 12 de Desembre i es va dedicar a les malalties que afecten al metabolisme. Cal destacar que han estat les pròpies escoles adherides a la campanya les encarregades d’escollir el projecte amb el que han volgut col·laborar, el 80% d’elles han escollit La Marató de TV3, l’11’5% la Fundació Josep Carreras i el 8,5% la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Tal i com s’ha fet en les darreres edicions, aquesta any la campanya també tindrà una continuïtat en el temps, ja que després de realitzar el donatiu econòmic a aquestes tres entitats solidàries la Fundació Mútua General de Catalunya confeccionarà packs de 1.000 grues que entregarà a hospitals i residències de tota Catalunya, per tal de desitjar salut i benestar a totes aquelles persones que ho necessiten.

Edicions anteriors

Les edicions anteriors van aconseguir uns magnífics resultats:

Edició 2013: La iniciativa va recollir un total de 49.869 origamis fets per milers de nens de tot Catalunya i la Fundació Mútua General de Catalunya va aconseguir el Premi a la millor campanya de RRPP a la “IV Edición de los Premios de Marketing y Comunicación en el sector asegurador”.

Edició 2014: Es van triplicar els resultats obtinguts en la primera edició; 150 escoles es van unir a la causa, amb més de 56.000 nens participants i 176.934 origamis elaborats.

Una història mil·lenària

‘1 origami 1 euro’ és una idea basada en la història de la Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia, produïda per la radiació de la bomba atòmica d’Hiroshima, fent 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no només seria per curar-se, sinó també per a que tothom pogués viure en pau i no hagués més guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i no va acabar de fer totes les grues (va haver de parar en la 644), però els seus amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d’aquesta manera es van convertir en un símbol de pau a tot el món. Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació Mútua General de Catalunya va decidir canalitzar la iniciativa ‘1 origami 1 euro’ a través del programa ‘La Marató de TV3’, l’objectiu del qual és recaptar fons per a causes solidàries.

Amb ‘1 origami 1 euro’, la Fundació Mútua General de Catalunya ha aconseguit associar la seva imatge de marca amb els valors que representen les grues de paper: solidaritat, esforç i dedicació. I el més important, refermar la seva raó de ser: el foment de la salut i la prevenció de la malaltia en benefici de tota la societat.