Actualitat Mútua

La Fundació Mútua General de Catalunya guardonada amb un premi “Aspid d’Or”

aspid El passat 9 de juny es va celebrar, a la Universitat Complutense de Madrid, la XX edició dels Permis Aspid de Publicitat Iberoamericana de Salut i Farmàcia 2016, en la seva edició espanyola.

Núria Morer (a la dreta), responsable del departament de màrqueting de la Mútua, en representació de la nostra entitat, va recollir el premi “Aspid d’Or a la millor campanya de RRPP” pel projecte solidari impulsat per la Fundació Mútua General de Catalunya, “1 origami 1 euro”, juntament amb la directora de Carpe Diem, Berta Fola, l’agència de comunicació encarregada de fer difusió de la campanya a les televisions locals i les ràdios, mitjançant entrevistes i reportatges a les escoles.

Davant d’un públic format, en la seva gran majoria, per persones del món de la comunicació healthcare i de la industria farmacèutica, es van lliurar els diferents premis Aspid que premien la creativitat en el món de la comunicació sanitària. En l’edició del present any se han presentat 226 campanyes o accions de comunicació, de les quals s’han premiat 47 en diferents categories i premis (or, plata, diplomes). Alguns dels participants han estat els laboratoris Novartis, Almirall o Roche, l’ONG Mèdicos sin Fronteras, la Fundació Alzheimer España, l’Institut Gutmann o Nescafé, entre d’altres.

Una història mil·lenària

‘1 origami 1 euro’ és una idea basada en la història de la Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia, produïda per la radiació de la bomba atòmica d’Hiroshima, fent 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no només seria per curar-se, sinó també per a que tothom pogués viure en pau i no hagués més guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i no va acabar de fer totes les grues (va haver de parar en la 644), però els seus amics van arribar a fer les 1.000 grues, que d’aquesta manera es van convertir en un símbol de pau a tot el món. Quan la Fundació Mutua General de Catalunya va conèixer la història de la Sadako va pensar que seria una bona idea traslladar l’esperit d’aquesta bella iniciativa i els valors de solidaritat i feina en equip als alumnes de les escoles que volguessin adherir-s’hi. va ser així com va néixer la campanya “1 origami 1 euro”.