Actualitat Mútua

La Fundació Mútua General de Catalunya dóna 50.000 € a diverses causes solidàries

La Fundación Mútua General de Catalunya ha realitzat un donatiu de 50.000 € a la Fundació de Nens amb Càncer (AFANOC), a la Fundació Iván Mañero i a la Fundació La Marató de TV3, destinats a la investigació i a la lluita contra les malalties, així com altres accions de caràcter social, gràcies a la quarta edició d'”1 origami 1 euro”, en la que van participar 215 escoles de Catalunya.

Com en l’anterior edició, els alumnes de les escoles van escollir els destinataris de la donació de la Fundació Mútua General de Catalunya, que enguany ha tornat a ser de 50.000 euros. El 70,4% s’ha destinat a La Marató, el 24,9% a l’AFANOC i el 4,7% a la Fundació Ivan Mañero. Un any més, la Fundació i la Mútua van voler que els nens de les escoles se sentissin protagonistes del donatiu que la Fundació Mútua General de Catalunya fa en nom de tots els qui van participar en la confecció dels milers d’origamis recollits.

Actes de lliurament

Els passsats dies 4 i  14 de març, respectivament,es van celebrar els actes de lliurament dels xecs per part del director general de la Mútua General de Catalunya, Daniel Redondo, a Ivan Mañero, president de la fundació que porta el seu nom; i el president de la Fundació  Mútua General de Catalunya, Sr. Joan Guitart,per la seva banda, va fer entrega del donatiu a Maite Golmayo, responsable de relacions externes de l’AFANOC, que van agrair sincerament el gest i van celebrar l’original iniciativa solidària.

El projecte Origami, que va celebrar de setembre a desembre de l’any passat la seva quarta edició, va traslladar la tècnica mil·lenària de l’origami i els seus valors de salut, benestar i felicitat a un total de 215 escoles i més de 86.000 nens i nenes que van superar, una vegada més, totes les expectatives realitzant un total de 330.000 origamis, incloent 99 senbazuru.

La campanya solidària “1 origami 1 euro” està inspirada en una antiga llegenda japonesa, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig. Tradicionalment, el fet de regalar grues s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat.