Actualitat Mútua

“La Diana menja sa”, de la Fundació Mútua General de Catalunya, premiada als Values Apps Awards

La Fundació Mútua General de Catalunya va ser guardonada amb un dels tres premis atorgats als Values Apps Awards 2018 a l’acte celebrat al Movistar Centre de Barcelona, el passat 19 d’abril, per l’aplicació educativa “La Diana menja sa”. L’app permet aprendre als més petits de la casa, de forma interactiva i amena, importants conceptes sobre alimentació saludable que els ajudaran al llarg del seu creixement

Els Values Apps Awards s s’entreguen anualment a aplicacions mòbils que premien aquells projectes que eduquen en valors humans, socials i mediambientals a nens i joves. Aquests premis recompensen apps que fomenten valors orientats a complir els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, amb la finalitat de donar-les a conèixer a mares i pares, experts i educadors.

La idea dels guardons parteix de la premissa que existeixen moltes aplicacions per a nens  i adolescents, però poques aporten valor humà, social, sostenible, educatiu i personal. Així, els premis contemplen sis categories: Educació de qualitat, alimentació saludable, societats més justes, fi de la pobresa, medi ambient i consum sostenible.

Els premis estan impulsats pel Sindicat de Pares, un col·lectiu de pares i mares que reivindica el seu reconeixement com a principals educadors dels seus fills i vol estar present a on es decideixin o es programin polítiques socials i familiars.

L’objectiu de la Fundació Mútua General de Catalunya és la divulgació de temes d’interès sobre salut i medicina que facilitin la prevenció en matèria de salut i l’adquisició d’hàbits saludables. Aprendre des de la infància garanteix la continuïtat dels bons hàbits en l’edat adulta i amb aquesta finalitat va crear, el 2013 l’app per a mòbils i tauletes “Diana menja sa”, que va gaudir d’una gran acollida. Després de aquell èxit, el 2014 es va crear la nova app “Diana fa esport”. Aquests jocs educatius per als més petits acumulen avui milers de descàrregues.