Actualitat Mútua

IV Edició “1 origami 1 euro”: Més de 330.000 origamis incloent 98 senbazurus

origami 2016 - nen fa gruaA data d’avui, l’edició d’enguany de la campanya solidària, impulsada per la Fundació Mútua General de Catalunya, aconsegueix una nova fita: les escoles assumeixen el “Repte Senbazuru”, és a dir, unir 1.000 origamis en un gran lligam tot formant una original composició. La campanya ha batut el seu propi rècord i ha superat novament amb escreix la participació i la recollida d’origamis de les anteriors edicions.

La idea del “Repte Senbazuru” era aconseguir que els alumnes, a més de fer origamis, intentessin lliurar-los en aquest format (1.000 grues unides amb fils formant un gran lligam). Aquesta original composició representa el treball en comú que busca un desig de salut, seguint l’esperit de la llegenda japonesa. Es va plantejar com un objectiu que s’havia d’aconseguir mitjançant la feina en equip de tots els nens i nenes, posant en valor el seu esforç, imaginació i solidaritat. I podem dir, amb molta satisfacció, que ho han aconseguit! L’enhorabona a totes les escoles que ho han fet possible!

senbazuru_noaQuatre edicions i el mateix esperit solidari

L’acció solidària “1 origami 1 euro” acumula ja quatre edicions (va començar el 2013) i es dirigeix, fonamentalment, a les famílies catalanes i particularment als milers de nens i nenes de les escoles d’arreu de Catalunya, en les quals ha obtingut un èxit sense precedents.

Més de 220 escoles i més de 76.000 nens es van implicar en l’edició de 2015, i en l’edició d’enguany han estat més de 86.000 els alumnes que hi han participat confeccionant milers de grues de paper per expressar el seu desig de salut, que la Fundació Mútua General de Catalunya transformarà després en un donatiu econòmic a diverses fundacions fortament arrelades al nostre territori com ara La Marató de TV3, l‘Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i la Fundació Ivan Mañero.

Com en l’anterior edició, els alumnes de les escoles han escollit quina serà la destinatària de la donació corresponent, que enguany tornarà a ser de 50.000 euros. El 70,4% es destinarà a La Marató, el 24,9% a l’AFANOC i el 4,7% a la Fundació Ivan Mañero. Un any més, la Fundació MGC i la Mútua els volen fer sentir protagonistes del donatiu que la Fundació Mútua General de Catalunya farà en nom de tots aquells que hagin participat en la confecció dels milers d’origamis recollits.