Actualitat Mútua, Fundació MGC

Fundació Esclerosi Múltiple i Càritas Diocesana de Barcelona reben les donacions econòmiques de la Fundació MGC

El passat 3 de febrer van tenir lloc els diferents actes de lliurament de les donacions econòmiques de la setena edició de la campanya solidaria 1 origami 1 euro, promoguda per la Fundació MGC, a les organitzacions Fundació Esclerosi Múltiple i Càritas Diocesana de Barcelona, respectivament.

A la darrera edició d’1 origami 1 euro van participar 221 escoles i associacions de Catalunya en l’elaboració de més de 250.000 grues de paper, petites obres d’art plenes de desitjos que van fer més de 85.000 nens i nenes d’arreu de Catalunya.

Les grues destinades a la Fundació Esclerosi Múltiple es van traduir en un donatiu econòmic de 9.920 €. A l’entrega del xec van estar presents la directora de comunicació, Iria Saa, i la presidenta de la Fundació, Maria José Abella, a qui el president de la Fundació MGC, Joan Guitart, va fer entrega del xec. Per altra banda, les grues destinades a Càritas Diocesana de Barcelona es van traduir en un donatiu econòmic de 8.156 €, que va recollir la seva presidenta, Anna Roig, també de mans de Joan Guitart, acompanyada d’Angel Valero i Dolors Oliva, membres voluntaris d’Entitats amb Cor.

Ambdues entitats van coincidir en l’alegria que els proporciona comprovar com una activitat tan original com la elaboració dels origamis desperti en els infants valors tan fonamentals com la solidaritat o l’empatia envers les persones desafavorides.

A la Fundació Esclerosi Múltiple treballen des de fa 30 anys per aturar l’impacte de la malaltia des del diagnòstic als serveis de neurorehabilitació, d’intermediació laboral i de suport psicològic i social. L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica, degenerativa i discapacitant que afecta 11.000 persones a Catalunya. La majoria d’elles són dones i tenen menys de 35 anys

Càritas Diocesana de Barcelona és una entitat sense ànim de lucre de l’Església catòlica. La seva missió és acollir i acompanyar les persones en situació de pobresa i exclusió social, per tal que siguin protagonistes del seu desenvolupament integral, des del compromís de la comunitat cristiana. Els àmbits que es treballen són: acollida i acompanyament, ajuda a necessitats bàsiques, família i infància, migració, sense llar i habitatge, formació, inserció laboral i gent gran. Aquesta donació servirà per ajudar els joves estrangers que s´acompanyen per a la seva integració des de Càritas.