Actualitat Mútua

Fes que el teu origami sigui únic i especial!

Iniciem la V Edició de la campanya solidària “1 origami 1 euro” amb moltes novetats i plens d’entusiasme. Al llarg de les darreres edicions hem rebut moltiíssims origamis. Concretament, en les quatre campanyes que hem fet, hem recollit ni més ni menys que 850.000 grues de paper! Totes elles confeccionades per milers de nens i nenes de totes les edats, plenament implicats amb la nostra causa solidària.

Cada edició rebem molts origamis, és indubtable. És una resposta que ens omple d’alegria i d’optimisme, ja que reflecteix la gran acceptació d’aquesta original iniciativa i dels seus valors educatius, però enguany ens hem proposat fer un pas més i convertir la quantitat en qualitat. Enguany, volem que cada nen i cada nena, a més de fer l’origami, amb l’esforç i l’atenció que comporta, el personalitzi pintant-lo i escrivint el seu desig de salut, amor, pau i felicitat a una part del paper.

D’aquesta manera sabrà que el que escriu amb tot el seu sentiment, és a dir, el seu desig solidari, arribarà directament a algú que ho agrairà. En les accions de voluntariat a hospitals, residències i centres de dia que organitzem després, amb les escoles participants, els nens podran regalar els origamis que ells mateixos han personalitzat a totes aquelles persones que més ho necessiten.

Entitats receptores de la donació

La Fundació Mútua General de Catalunya té l’objectiu de promoure plans de prevenció de la salut en benefici de tota la societat. Recollint l’esperit de la història de les 1.000 grues de paper, la Fundació et proposa transformar el teu desig solidari de salut, felicitat i benestar, en una grua de paper que nosaltres farem volar.

La Fundació Mútua General de Catalunya donarà a la Marató de TV3 2017, a la Fundació amics de la Gent Gran i Solidaritat Sant Joan de Deu, una donació de 50.000 € que es distribuirà entre les tres entitats.

La nostra voluntat es diversificar la nostra solidaritat, per tal d’arribar a entitats que promouen la investigació mèdica i a les que es mobilitzen per ajudar als més desafavorits. Com en les anteriors edicions, seran les escoles les que escolliran quina serà l’entitat destinatària de la donació corresponent.

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, orientat a obtenir recursos econòmics per a la recerca científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. L’edició d’enguany està dedicada a les malalties infeccioses.

La solidaritat és una actitud inherent a l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, una entitat religiosa sense ànim de lucre que des dels seus orígens acull, acompanya i es compromet amb les persones més desfavorides d’aquest món. Aquest compromís, considerant que tots pertanyem a la mateixa comunitat, és el que els mou per construir un món més just i hospitalari.

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que treballa per millorar la qualitat de vida de la gent gran. La seva missió és lluitar contra la soledat i la marginació social de les persones grans, a través de l’acció de persones voluntàries que les acompanyen i de la sensibilització de la societat.

Participa! El teu origami, juntament amb el teu desig, arribarà a algú que ho agrairà profundament!