





Salut i medicina
Estil de vida i longevitat
Envellir més lentament i millor és possible, i el secret és enormement senzill. Menjar menys, pensar més i moure’ns més. No és només sentit comú; per als investigadors es tracta, de fet, de certeses científiques. La biologia molecular permet afirmar que menjar sa i menjar menys limita els danys a l’ADN i a les proteïnes de les nostres cèl·lules causats pels famosos radicals lliures.
Amb una dieta hipocalòrica es redueix la possibilitat de patir atacs de cor, càncer o diabetis, es poden prevenir malalties als ronyons, es minimitza el deteriorament del sistema immunològic, (deteriorament que augmenta amb l’edat), disminueix el colesterol i es preserven les capacitats intel·lectuals intactes.
En definitiva, els avenços en genètica, en biologia cel•lular i en neurociència han permès constatar que, a més de la intuïció i del sentit comú, existeix una explicació científica que no ens deixa marge ni excuses per no portar un estil de vida saludable si volem ser persones longeves.